Pieczony Świeży Homar
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego świeżego homara. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 628 kalorii, 18g białka, oraz 54g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, maślane krakersy okrągłe, homar, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby wykorzystać maślane okrągłe krakersy można śledzić to danie główne z Ciasteczka Ritz jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 3 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest solidne. Spróbuj Tagliolini Z Homarem I Świeżymi Pomidorami, Sałatka z homara ze świeżą miętą i limonką, oraz Masło gotowane Homar ze świeżymi pomidorami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Zanurz czubek ostrego noża prosto w dół tuż za oczami homara, aby humanitarnie zabić zwierzę.
Umieść homara na plecach i użyj ostrego noża, aby otworzyć jamę.
Usunąć żołądek i jelita i wyrzucić. Zarezerwuj tomalley w małej misce.
Wymieszać okruchy krakersa z tomalley i łyżką mieszaniny do jamy ciała.
Skropić na wierzchu około 2 łyżeczki masła.
Umieść homara w naczyniu do pieczenia o głębokości 2 cali.
Piec homara przez 30 minut, odkryte. Ustawić piekarnik do pieczenia i gotować przez 3 do 5 minut tylko do tosty krakersy przed podaniem.
Podawać z pozostałym roztopionym masłem.
Polecane wino: Chablis, Chardonnay
Homar w menu? Spróbuj połączyć się z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 27 dolarów za butelkę.
![La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru]()
La Chablisienne Chablis Cote de Lechet Premier Cru