Pieczony łosoś z kremowymi porami

Pieczony łosoś z kremowymi porami
Pieczony łosoś z kremowymi porami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $18.02 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 470g tłuszczu, oraz w sumie 4499 kalorii. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pory, szalotki, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć wino można śledzić to danie główne z Wino deserowe Gelee z owocami cytrusowymi jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczony łosoś z kremowymi porami, Łosoś na kremowych porach z sosem maślanym jabłkowym, oraz Pory Śmietankowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pastę cielęcą i pomidorową umieścić w głębokim, odpornym na pieczenie garnku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
StadoStado
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
PiekarnikPiekarnik
3
Skropić 1/4 szklanki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
4
Umieść w piekarniku do pieczenia przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Dodaj rutabaga, marchew, seler, cebula, i 3 gałązki tymianku na patelni. Kontynuuj pieczenie przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukiewBrukiew
MarchewMarchew
SelerSeler
CebulaCebula
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Wyjąć z piekarnika i umieścić na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Wlać wino i tyle wody, aby pokryć 3 cale.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
WinoWino
8
Niech gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 godziny, odtłuścić wszelkie zanieczyszczenia, które wznoszą się na powierzchnię.
9
Po zmniejszeniu o połowę usunąć i przecedzić przez drobne sito. Wyrzucić substancje stałe i utrzymać SOS ciepły. Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
SOSSOS
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
10
W międzyczasie, rozgrzać masło i 1/4 szklanki oliwy z oliwek razem w dużej patelni saute nad małym płomieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Dodać pory i 2 gałązki tymianku na patelni i niech zmiękczyć na 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorPor
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać śmietanę do porów i nadal gotować, aż gruby, o 10 więcej minut. Mieszaj od czasu do czasu. Doprawić solą i pieprzem i odstawić do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KremKrem
PorPor
13
Użyj ostrego noża, aby otworzyć rybę jak książkę, tworząc plasterek w filecie łososia wzdłuż od kołnierza do ogona mniej więcej w połowie drogi między skórą a dnem, uważając, aby nie przeciąć całkowicie po przeciwnej stronie. Otwórz łososia jak książkę ze skórą w dół na desce do krojenia. Doprawić wewnątrz i na zewnątrz ryby solą morską i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i zacząć farsz łososia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
łosośłosoś
Sól MorskaSól Morska
FarszFarsz
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
NóżNóż
14
Mieszankę porów równomiernie rozprowadzić na rybie. Następnie zacznij toczyć stronę ciała w kierunku strony skóry jak jellyroll. Łosoś powinien zwijać się, aż skóra ponownie pokryje zewnętrzną stronę ryby. Zabezpieczyć sznurkiem kuchennym w kilku miejscach i pokryć skórę oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
łosośłosoś
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
RybyRyby
PorPor
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
15
Skropić pozostałą oliwę do dużej patelni i podgrzać na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
16
Umieścić łososia na patelni i podsmażyć skórę, aż będzie chrupiąca ze wszystkich stron, tocząc kilka razy na patelni. Ostrożnie umieść patelnię w piekarniku i piecz przez pięć minut. Pokroić na 2-calowe Wiatraczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
17
Gdy ryba się piecze, zacznij grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
RybyRyby
18
Pozostałą oliwę wlać do dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
19
Dodać szalotki, pozostałą gałązkę tymianku i grzyby.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
SzalotkaSzalotka
TymianekTymianek
20
Niech grzyby gotować przez 10 minut, aż uwolnią wilgoć. Często mieszaj i pozwól, aby wilgoć odparowała.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
21
Dodać 3/4 szklanki sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
22
Gotować na wolnym ogniu, aż grzyby wchłoną sos, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
GrzybyGrzyby
SOSSOS
23
Pieczarki podajemy z płatkiem łososia i dodatkowym sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
łosośłosoś
SOSSOS

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś można łączyć z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia48
Magazyn