Pieczony Łosoś W Folii Z Aromatycznym Jus
Pieczony łosoś z aromatycznym Jus może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 515 kalorii, 46g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 6,21 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 14 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz wino, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, sól i pieprz oraz kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 96%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Aromatyczny łosoś gotowany na parze, Aromatyczne Wolno Pieczone Pomidory, oraz Aromatyczne Prażone Warzywa Korzeniowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni.
Pokrój pora na pół wzdłuż, zaczynając od białego końca, ale nie przecinając Zielonego końca. Dokładnie spłukać pod zimną wodą oddzielającą liście, aby usunąć uwięziony Brud.
Wyciąć zielone końce z porów i rezerw. Pokrój białe i jasnozielone części.
Wybierz blachę do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić ryby.
Ułożyć długą podwójną długość folii aluminiowej o dużej wytrzymałości na górze blachy do pieczenia na krótszym końcu arkusza.
Umieść kolejny prostopadły do pierwszego.
Ułóż zielenie porów na folii, aby utworzyć łóżko, w którym łosoś może się zagnieździć.
Dodać połowę pokrojonych porów, szalotki, czosnek, zioła i liście laurowe.
Ułożyć oczyszczonego łososia na zieleni. Obficie solą i pieprzem obie strony łososia.
Skropić oliwą z oliwek i natrzeć, aby pokryć górę i dół.
Ułożyć estragon lub inne łodygi ziół na szczycie ryby i przykryć wierzch resztą pokrojonych porów.
Opcjonalny krok: włóż elektroniczną sondę termometru do mięsa w najgrubszy koniec łososia. Pomoże to monitorować proces gotowania bez otwierania folii.
Podnieś krawędzie folii wzdłuż obu końców łososia.
Dodaj wino. Uszczelnij krawędzie razem, tworząc Kompaktowy namiot wokół łososia (pozwól przewód termometru poke przez jeden ze szwów, jeśli używasz jednego). Powtórz z drugą warstwą folii. Łosoś może odpocząć, aż będziesz gotowy do pieczenia.
Wstawić do piekarnika. Piecz do temperatury wewnętrznej 140 stopni. Dla 2-3 lb filet z łososia zajęło to około 25-30 minut.
Pozostaw na co najmniej 10 minut. Rozpakuj i wyjmij na talerz. Odrzuć zielone końcówki pora.Top odsłonięte mięso z jus i warzyw.
Uwaga: jest to również fantastyczny sposób na gotowanie całego łososia. W przypadku łososia o wadze 4 kg można użyć stosunkowo takiej samej ilości składników. Zwiększ czas gotowania do 35-40 minut.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jednym z win, które można spróbować jest Hindsight Win Chardonnay. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 26 dolarów.
![Win Chardonnay]()
Win Chardonnay
Nasz 2018 Chardonnay pochodzi z winnic w Carneros i Oak Knoll. Fermentowane w stali nierdzewnej, a następnie starzone przez trzy miesiące na osadzie w neutralnym francuskim Dębie, wino wykazuje dużą kwasowość, wagę i smak. Ten 100% Chardonnay wykazuje kwasowość Zwykle zarezerwowaną tylko dla Win ze stali nierdzewnej. To pięknie wyważony Chardonnay.