Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano

Pieczony w soli Indyk z cytryną i Oregano
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Zapiekany w soli Indyk z cytryną i Oregano może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 106g białka, 49g tłuszczu, oraz w sumie 913 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś łodygi selera, mielony pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 21 godzin i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Dlaczego gotuję: Pieczona pierś z indyka z cytryną i Oregano, Oregano-pieczony indyk, oraz Indyk faszerowany cytryną, Oregano i czerwoną cebulą.

Instrukcje

1
Wszystkie składniki wymieszać w małej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Spłucz indyka. Wyciągnij metalinsert, który trzyma nogi i usuń podkładki tłuszczowe z szyi i głównych ubytków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
2
Posypać 4 łyżki soli wcierać wewnątrz ubytków. Wsuwany do worka piekarnika wielkości indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Zraszanie solą pocierać ptaka. Closebag; umieść na obramowanej blasze do pieczenia i schładzaj indyka od 18 do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SólSól
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
1
Ustaw stelaż na najniższym poziomie w piekarniku i rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Placerack w dużej patelni do pieczenia. Opłukać indyka; patdry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Połącz cytryny, dalej 6 składników, 1/4 szklanki oleju i 3 łyżki soku z cytryny w dużej misce; łyżka do głównej jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
CytrynaCytryna
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Ubijanie oleju i soku z cytryny w małej misce.Włóż końcówki skrzydeł pod; nogi zwiąż luźno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Placeturkey na stojaku; pędzel z olejkiem cytrynowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek CytrynowyOlejek Cytrynowy
6
Wlać 2 szklanki wywaru do patelni.Pieczony indyk 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Posmaruj wszystko olejkiem cytrynowym. Pieczony indyk 45minut; wlać 1 szklankę wywaru na patelnię. Piecz 45 minut; dodaj 1/2 szklanki do 11/2 szklanki stockto patelni, aby utrzymać poziom cieczy. Odwróć się. Piecz aż termometr włożony do najgrubszej części uda zarejestruje 74°, o 45 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olejek CytrynowyOlejek Cytrynowy
Cała TurcjaCała Turcja
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Transfer turkieyto talerz; rezerwy patelni z sokami. Tentturkey luźno z folią; pozostaw 30 do 45 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
9
Podczas gdy Indyk odpoczywa, przygotuj sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćEkspert
Gotowe W21 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia65
Magazyn