Pieczony w piecu Squab z sosem Piquillo-czarny pieprz z polentą z ciecierzycy
Pieczony w piecu Squab z sosem Piquillo-czarny pieprz z polentą ciecierzycy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 929 kalorii, 22g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na $4.6 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Mieszanka cebuli, oliwy z oliwek, squab i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Maślany Squab z sosem pieprzowym Piquillo, Polentan i warzywa z pieczonym sosem z czerwonej papryki, oraz Chrupiący Kurczak z sosem pieprzowym Piquillo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę, marchew i seler i gotować, aż będzie miękki.
Dodać czosnek i gotować 1 minutę. Zwiększyć ciepło do wysokiej.
Dodać czerwone Wino i Porto i gotować, aż zmniejszy się o trzy czwarte.
Dodać bulion i gotować, aż zmniejszy się do 2 filiżanek. Przecedzić sos do miski i dodać paprykę piquillo i, popękany pieprz i doprawić solą.
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Rozgrzać masło i olej w dużej patelni saute na średnim ogniu. Przypraw squab z solą i pieprzem do smaku i umieścić na patelni, strona piersi w dół i gotować, aż złoty kolor brązowy. Przekręcić, wstawić do piekarnika i piec przez 10 do 12 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw 5 minut.
Rozgrzać oliwę z oliwek w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać cebulę i czosnek i gotować do miękkości.
Dodaj kminek i gotuj przez 2 minuty. Zwiększyć ciepło do wysokiej, dodać wodę i 1 łyżkę soli i doprowadzić do wrzenia.
Ubić żółtą mąkę kukurydzianą, zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i gotować przez 20 do 25 minut, mieszając drewnianą łyżką od czasu do czasu, aż mieszanina odciągnie się od patelni.
Dodać puree z ciecierzycy i gotować przez 5 protokół.
Umieścić mieszaninę w masle 8 przez 10 do pieczenia naczynia i przechowywać w lodówce do firmy, o 2 godziny. Gdy jest gotowy do podania, rozgrzać masło na dużej patelni na średnim ogniu.
Pokroić polentę na 2-calowe kwadraty lub okręgi, doprawić solą i pieprzem i saute po obu stronach, aż złoty kolor będzie brązowy.
Udekorować natką pietruszki i podawać z polewą i sosem pieprzowym.