Pieczony w folii okoń morski ze szpinakiem
Need a danie główne bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie? Zapiekany w folii okoń morski ze szpinakiem może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Na $4.3 za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 345 kalorii, 42g białka, oraz 17g tłuszczu każdy. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka pranych szpinaku dla niemowląt, masło, filety z labraksa i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 71%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Sea Bass Puttanescan W Woreczku Foliowym, Pieczone przegrzebki morskie z chrupiącą polewą bezglutenową, oraz Halibut, Szpinak I Pomidory W Opakowaniach Foliowych.
Instrukcje
Oderwij cztery 18-calowe długości folii. Obficie posmaruj zmiękczone masło na 8-calowym kwadracie na środku każdego arkusza folii. Szpinak ułożyć na środku prześcieradła i doprawić solą i pieprzem.
Posypać szalotką. Obie strony każdego fileta z okonia morskiego przyprawiamy solą i pieprzem, a filety układamy na szpinaku. Kawałki masła rozsypać na rybie. Ściągnij boki folii wokół ryby i skrop filety winem. Złóż krawędzie folii, aby uszczelnione opakowania.
Ułożyć paczki na blasze do pieczenia i piec przez około 12 minut, lub do momentu, gdy ryba zostanie ugotowana.
Przenieść 1 opakowania do średniej miski. Ostrożnie zrób małą łzę z boku opakowania i wlej soki do miski.Powtórz z pozostałymi 3 pakietami. Za pomocą szpatułki przełożyć rybę i szpinak na płytkie talerze zupy, zalać rybę sokami do gotowania i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Seabass działa bardzo dobrze z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maysaran Arsheen Pinot Gris. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
![Maysara Arsheen Pinot Gris]()
Maysara Arsheen Pinot Gris
Jasny wyraz owoców z przodu, witając podniebienie nutami ściętej trawy w ciepły dzień. Wino jest zakotwiczone rześką kwasowością, ale nie tak bardzo, aby obezwładnić ulotną słodycz, która pozostawia uśmiech. Arsheen ma inteligentny, orzeźwiający charakter, który nada klarowności szeregowi przetworów z ryb, drobiu i wieprzowiny.