Pieczony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do zanurzania

Pieczony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do zanurzania
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanego tuńczyka, żółtego ogona i łososia z trzema sosami do zanurzania. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 523 kalorie, 32G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka filetu z żółtego ogona, sól i pieprz, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Smażony Żółty Ogonek z chrzanową kremą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Specjalne wyposażenie: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami2 Funty Dużych Krewetek, Obrane I Pozbawione żył, Z Pozostawionymi Ogonkami
3
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową kamado do bezpośredniego grillowania na dużym ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Nawlecz po jednym pasku ryby na szaszłyk, posmaruj olejem po obu stronach i posyp solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglone z obu stron i nadal rzadko w środku, około 30 sekund na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
5
Podawać na talerzach z sosami zanurzeniowymi w małych miseczkach.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
6
Ubić razem majonez, czosnek, skórkę z limonki i sok oraz sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
7
Odstawić 10 minut, aby umożliwić smaki do stopienia przed podaniem.
8
Ubij razem sos sojowy, sok z cytryny, chile-sos czosnkowy i cukier i doprawić pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
9
Pozostaw sos w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
10
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
11
Dodać imbir i czerwone płatki chile i gotować, aż imbir jest miękki, o 2 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać sok pomarańczowy, brązowy cukier, sos sojowy i sok z limonki i gotować, aż mieszanina jest zmniejszona o około jedną czwartą, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou6 średnich Gruszek Bartlett Lub D'Anjou
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
12
Zdjąć z ognia, wymieszać z octem ryżowym i skórkami pomarańczy i limonek i ostudzić do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego1 1/2 Szklanki Sosu śliwkowego
3 Paluszki Precelkowe3 Paluszki Precelkowe
1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana1 Uncja Fioletowej Kapusty, Posiekana
13
Dodać zieloną cebulę i nasiona sezamu tuż przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku

Składniki

10krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz1porcja startego parmezanu8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego10krewetki i żyłkiOlej rzepakowyOlej rzepakowy1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreochile-sos czosnkowychile-sos czosnkowy454papryka habanerofilet z żółtego ogona, pokrojony w paski o grubości 1 calafilet z żółtego ogona, pokrojony w paski o grubości 1 cala2Spód: okruszki z herbatników grahamobrany i drobno starty świeży imbirobrany i drobno starty świeży imbir2goździkiczosnek zmiażdżony na pastę z solączosnek zmiażdżony na pastę z solą1Skórka i sok z limonkiSkórka i sok z limonki1Sok z limonkiSok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny2Spód: okruszki z herbatników grahamjasnobrązowy cukierjasnobrązowy cukier0warzywo (np. szpinak)starta skórka z limonkistarta skórka z limonki2Spód: okruszki z herbatników grahamsos sojowy niskosodowysos sojowy niskosodowy2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok pomarańczowyświeży sok pomarańczowy1warzywo (np. szpinak)starta skórka pomarańczowastarta skórka pomarańczowa0warzywo (np. szpinak)czerwone płatki chileczerwone płatki chile2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 szklanki sosu śliwkowego1 1/2 szklanki sosu śliwkowego454papryka habanerofilet z łososia bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 calafilet z łososia bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 cala10krewetki i żyłkiSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz1łyżka czerwony ocet winnyszalotka (Biała i zielona część), cienko pokrojonaszalotka (Biała i zielona część), cienko pokrojona1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepieczeń z polędwicy wieprzowej, przyciętapieczeń z polędwicy wieprzowej, przycięta1szczyptaSzczypta cukruSzczypta cukru454papryka habaneroschab z tuńczyka bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 calaschab z tuńczyka bez skóry, pokrojony w paski o grubości 1 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreoprażony biały sezamprażony biały sezam

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia27
Magazyn