Pieczony tuńczyk, żółty ogon i łosoś z trzema sosami do zanurzania

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zapiekanego tuńczyka, żółtego ogona i łososia z trzema sosami do zanurzania. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny i pescatariański przepis ma 523 kalorie, 32G białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Na 2,52 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Mieszanka filetu z żółtego ogona, sól i pieprz, brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć sok pomarańczowy można śledzić to danie główne z Śliwkowy Sherbert z sokiem pomarańczowym i winem śliwkowym jako deser. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 4 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, Tuńczyk zapiekany w sezamie z sosem imbirowo-marchewkowym, oraz Smażony Żółty Ogonek z chrzanową kremą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Specjalne wyposażenie: 6-calowe drewniane szaszłyki, moczone w zimnej wodzie przez co najmniej 1 godzinę
Rozgrzej grill węglowy lub ceramiczną kuchenkę węglową kamado do bezpośredniego grillowania na dużym ogniu.
Nawlecz po jednym pasku ryby na szaszłyk, posmaruj olejem po obu stronach i posyp solą i pieprzem. Grilluj, aż lekko zwęglone z obu stron i nadal rzadko w środku, około 30 sekund na stronę.
Podawać na talerzach z sosami zanurzeniowymi w małych miseczkach.
Ubić razem majonez, czosnek, skórkę z limonki i sok oraz sól i pieprz do smaku.
Odstawić 10 minut, aby umożliwić smaki do stopienia przed podaniem.
Ubij razem sos sojowy, sok z cytryny, chile-sos czosnkowy i cukier i doprawić pieprzem.
Pozostaw sos w temperaturze pokojowej przez co najmniej 30 minut przed podaniem.
Rozgrzać olej w średnim rondlu na średnim ogniu.
Dodać imbir i czerwone płatki chile i gotować, aż imbir jest miękki, o 2 protokół. Zwiększyć ogień do wysokiej, dodać sok pomarańczowy, brązowy cukier, sos sojowy i sok z limonki i gotować, aż mieszanina jest zmniejszona o około jedną czwartą, mieszając od czasu do czasu, 8 do 10 minut.
Zdjąć z ognia, wymieszać z octem ryżowym i skórkami pomarańczy i limonek i ostudzić do temperatury pokojowej.
Dodać zieloną cebulę i nasiona sezamu tuż przed podaniem.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Merlotem, Pinot Noir i winem różowym. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
![Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot]()
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.