Pieczony Szpinak Kofta
Pieczony szpinak Koftan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka cebuli, szpinaku, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe pieczone paszteciki Kofta z sosem Tahini, lauki Kofta, jak zrobić lauki Kofta | lauki Kofta curry, oraz kapusta kofta, jak zrobić kapustę kofta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać szpinak i blanszować przez minutę, lub tylko do zwiędnięcia.
Dobrze spuścić w durszlaku.
Umieść szpinak wraz z tofu, drożdże odżywcze, sok z cytryny i sól do robota kuchennego i procesu, aż kruchy. Odstawić. Spryskaj dużą patelnię olejem rzepakowym i doprowadzaj do średnio wysokiego ciepła.
Dodaj nasiona kminku i tosty przez minutę.
Dodaj cebulę, czosnek, i imbir i smażyć, aż cebula są miękkie, o 3 protokół.
Dodać garam masala, wymieszać, i natychmiast dodać ziemniaki i mieszaninę szpinaku. Gotować, mieszając, jeszcze przez 3 minuty.
Wyjąć z ognia i łyżkę do dużej miski.
Dodać mąkę z ciecierzycy i dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia, aż będzie łatwy w obsłudze. Kształt na około 20 kulek o średnicy około 1 cala. (Nie martw się o uzyskanie ich idealne; będą naturalnie spłaszczyć niektóre podczas pieczenia.)
Umieścić na naoliwionej blachy cookie lub silikonowej maty do pieczenia: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Piec przez 10 minut, a następnie przekręcić kofta.
Piec jeszcze 10 minut i ponownie włączyć.
Piec przez 10 więcej minut lub aż wszystkie strony są lekko rumiane.
Podawać z sosem ogórkowo-jogurtowym sojowym (poniżej), przyozdobione pomidorami, czerwoną cebulą i gorącą papryką chile. To sprawia, że pyszny farsz do pełnoziarnistego chleba pita lub chapatis.