Pieczony Szpinak Kofta

Pieczony Szpinak Kofta
Pieczony szpinak Koftan jest bezglutenowe i wegańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 2G tłuszczu, oraz w sumie 170 kalorii. Na 1,44 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Niewiele osób lubi tę przystawkę. Mieszanka cebuli, szpinaku, mielonej kolendry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Jest dostarczany przez blog.fatfreevegan.com. wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Łatwe pieczone paszteciki Kofta z sosem Tahini, lauki Kofta, jak zrobić lauki Kofta | lauki Kofta curry, oraz kapusta kofta, jak zrobić kapustę kofta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Dodać szpinak i blanszować przez minutę, lub tylko do zwiędnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
2
Dobrze spuścić w durszlaku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
3
Umieść szpinak wraz z tofu, drożdże odżywcze, sok z cytryny i sól do robota kuchennego i procesu, aż kruchy. Odstawić. Spryskaj dużą patelnię olejem rzepakowym i doprowadzaj do średnio wysokiego ciepła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drożdże OdżywczeDrożdże Odżywcze
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego8 (1/4-calowych) Grubych Plastrów Sera Szwajcarskiego
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Dodaj nasiona kminku i tosty przez minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5
Dodaj cebulę, czosnek, i imbir i smażyć, aż cebula są miękkie, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
6
Dodać garam masala, wymieszać, i natychmiast dodać ziemniaki i mieszaninę szpinaku. Gotować, mieszając, jeszcze przez 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
7
Wyjąć z ognia i łyżkę do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
8
Dodać mąkę z ciecierzycy i dobrze wymieszać. Pozostawić do ostygnięcia, aż będzie łatwy w obsłudze. Kształt na około 20 kulek o średnicy około 1 cala. (Nie martw się o uzyskanie ich idealne; będą naturalnie spłaszczyć niektóre podczas pieczenia.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Z CiecierzycyMąka Z Ciecierzycy
9
Umieścić na naoliwionej blachy cookie lub silikonowej maty do pieczenia: Rozgrzej piekarnik do 232°.
Składniki, których będziesz potrzebować
48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa48 Cukierków Skittles W Rozmiarze Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Piec przez 10 minut, a następnie przekręcić kofta.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
11
Piec jeszcze 10 minut i ponownie włączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Piec przez 10 więcej minut lub aż wszystkie strony są lekko rumiane.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
13
Podawać z sosem ogórkowo-jogurtowym sojowym (poniżej), przyozdobione pomidorami, czerwoną cebulą i gorącą papryką chile. To sprawia, że pyszny farsz do pełnoziarnistego chleba pita lub chapatis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pita PełnoziarnistaPita Pełnoziarnista
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Jogurt SojowyJogurt Sojowy
2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru2 łyżki świeżo Zebranych Gałązek Kopru
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Magazyn