Pieczony Pstrąg Z Czosnkiem I Pieczarkami
Pieczony pstrąg z czosnkiem i pieczarkami to pescatarian przepis z 1 porcją. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 372G białka, 271g tłuszczu, oraz w sumie 4222 kalorii. Na 45,31 zł / porcja, ten przepis okładki 89% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pietruszkę, cytryny, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Jest dostarczany przez Recipezaar. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Pieczony pstrąg z czosnkiem i pieczarkami, Pieczony Pstrąg Z Grzybami Shiitake I Pomidorami, oraz Pieczony Pstrąg Z Grzybami Shiitake, Pomidorami I Imbirem.
Instrukcje
Aby ugotować pstrąga, umyć i osuszyć rybę wewnątrz i na zewnątrz, a boki zalać odrobiną oliwy z oliwek.Grzyby pokroić w plasterki i umieścić połowę na dnie płytkiego naczynia do pieczenia.Sól i pieprz ryby, wewnątrz i na zewnątrz, do smaku i umieścić w naczyniu na grzyby.
Posypać bułkę tartą na rybie wraz z mieloną pietruszką, posiekanym czosnkiem i zieloną cebulą.Jeśli używasz świeżych cytryn, wyciśnij 1 lub 2 bezpośrednio na całym pstrągu, łącznie z wnętrzem.W międzyczasie roztopić masło, dodać do oliwy z oliwek i soku z 2 cytryn.
Wlać powoli na rybę oszczędzając około połowy mieszanki.
Piec przez 20-25 minut w temperaturze 375 stopni lub do momentu, gdy będą miękkie, a bułka tarta będzie jasnobrązowa.Ryba odbywa się, gdy mięso łatwo się płatkuje, gdy widelec jest włożony w miąższ i lekko uniesiony do góry.Tuż przed rybą, podsmażamy 1-2 minuty, pozostałe grzyby w sosie, który pozostał i polewamy wierzchem po umieszczeniu pstrąga na talerzu.
Dekoruj kilkoma klinami cytryny i kilkoma gałązkami świeżej pietruszki.
Podawać ten włoski przepis pstrąg z ryżem, lub włoski makaron, i warzyw.