Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami

Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pomidory w puszkach, filety z plamiaka, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami, Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami, oraz Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować 2-ćwiartową zapiekankę lub naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić filety z plamiaka w jednej warstwie.
Roztopić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu i gotować plastry cebuli, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i gałką muszkatołową i gotować przez około 3 minuty.
Ułóż filety z plamiaka w naczyniu do pieczenia. Łyżka równych porcji mieszanki szpinaku między filetami. Łyżka odsączonych pomidorów wokół filetów i posypać tymiankiem, estragonem i solą.
Piec, odsłonięte, przez 20 do 25 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Podczas pieczenia ryby, zrobić sos. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody do reserved Tomato liquid, aby uzyskać 1 szklankę. Na patelni, roztopić Pozostałe 1 łyżka masła na średnim ogniu. Wymieszać w mielonej cebuli i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Dodać 3/4 szklanki soku pomidorowego do cebuli. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Ubij skrobię kukurydzianą do pozostałego soku 1/4 szklanki, a następnie dodaj do patelni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje.
Polać pieczone filety sosem i podawać.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
![Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio]()
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.