Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami

Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami
Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 24g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 179 kalorii. Na $4.2 za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Jeśli masz pomidory w puszkach, filety z plamiaka, skrobię kukurydzianą i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony plamiak ze szpinakiem i pomidorami, Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami, oraz Jajka pieczone ze szpinakiem i pomidorami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Lekko posmarować 2-ćwiartową zapiekankę lub naczynie do pieczenia wystarczająco duże, aby pomieścić filety z plamiaka w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z PlamiakaFilety Z Plamiaka
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
2
Roztopić 1 łyżkę masła na patelni na średnim ogniu i gotować plastry cebuli, mieszając od czasu do czasu, do miękkości, o 5 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i gałką muszkatołową i gotować przez około 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
3
Ułóż filety z plamiaka w naczyniu do pieczenia. Łyżka równych porcji mieszanki szpinaku między filetami. Łyżka odsączonych pomidorów wokół filetów i posypać tymiankiem, estragonem i solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z PlamiakaFilety Z Plamiaka
3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego3/4 łyżeczki Suszonego Estragonu, Podzielonego
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
4
Piec, odsłonięte, przez 20 do 25 minut lub aż ryby płatki łatwo widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
Podczas pieczenia ryby, zrobić sos. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody do reserved Tomato liquid, aby uzyskać 1 szklankę. Na patelni, roztopić Pozostałe 1 łyżka masła na średnim ogniu. Wymieszać w mielonej cebuli i gotować do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®Mleczne Czekoladki Hershey®'s Kisses®
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
6
Dodać 3/4 szklanki soku pomidorowego do cebuli. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Cienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, PoszarpanyCienko Pokrojony, Ugotowany Indyk, Poszarpany
7
Ubij skrobię kukurydzianą do pozostałego soku 1/4 szklanki, a następnie dodaj do patelni. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, mieszając, aż sos lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Każda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski JulienneKażda średnia Zielona, Słodka żółta, Czerwona I Pomarańczowa Papryka Pokrojona W Paski Julienne
Białe Czekoladowe Loki Do PieczeniaBiałe Czekoladowe Loki Do Pieczenia
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania1 Do 1 1/2 Szklanki Fasoli Smażonej, Dokładnie Podgrzanej, Dodać Trochę Bulionu Z Kurczaka Lub Wody, Aby Uzyskać Gładką Konsystencję Nadającą Się Do Smarowania
1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej1/3 Szklanki Mascarpone W Temperaturze Pokojowej
8
Polać pieczone filety sosem i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Haddock bardzo dobrze współpracuje z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować St. Michael-Eppan Anger Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 23 dolarów za butelkę.
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
Św. Michał-Eppan Anger Pinot Grigio
W zależności od gleby i mikroklimatu, Pinot gris waha się od prostego codziennego wina aż do absolutnych górnych narośli. Ciepłe, nasłonecznione winnice w miejscach gniewu, z gliniastymi, wapiennymi glebami żwirowymi, są podręcznikowym przykładem. Gniew Alto Adige Pinot Grigio ma szlachetną strukturę, ładną równowagę i drobną kwasowość-dzięki czemu picie jest absolutną przyjemnością. Mocna Biel dobrze komponuje się z rybą i zupą rybną, pierś perliczki lub filet cielęcy.
TrudnośćTwardy
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia63
Magazyn