Pieczony makaron z serem
Pieczony makaron z serem może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 25g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 510 kalorii. Na $1.3 za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli odparowałeś mleko, mąkę, płatki kukurydziane i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć odparowane mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Koktajl Mleczny Z Awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 45%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Pieczony makaron z serem, Smokin ' Macaroni and Cheese, oraz Makaron z serem – domowe makaron z serem to wygodne jedzenie, które trudno pokonać. Możesz odłożyć wstępnie zapakowany makaron i ser w sklepie.
Instrukcje
Przygotować makaron cellentani zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Tymczasem roztopić 2 łyżki. masło w holenderskim piecu na średnim ogniu. Stopniowo ubijaj mąkę; gotuj, ubijając stale, 1 minuta. Stopniowo ubijaj mleko i odparuj mleko, aż będzie gładkie; gotuj, stale ubijając, 8 do 10 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Ubijamy ser Gouda, kolejne 3 składniki i 1/8 łyżeczki. pieprz czerwony zmielony, aż będzie gładki.
Zdjąć z ognia i wymieszać z szynką i makaronem.
Wlać mieszaninę makaronu do naczynia do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytego sprayem do gotowania. Wymieszać razem pokruszone płatki, 1 łyżka. roztopione masło, a pozostałe 1/8 łyżeczki. zmielony czerwony pieprz; posypać mieszaniną makaronu.
Piec w 350 przez 30 minut lub do złotego i bąbelkowego.
Odstawić na 5 minut przed podaniem.
Uwaga: testowaliśmy z makaronem Barilla Cellentani i serem Cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu 5%.
Więcej makaronu z serem, Proszę!
Pepper Jack Macaroni and Cheese: Zastąp 1 1/2 szklanki sera pepper Jack o obniżonej zawartości tłuszczu 5% dla serów Gouda i Cheddar. Pomiń mieloną czerwoną paprykę, w razie potrzeby. Stir 1 (5-oz.) można posiekane zielone chiles do mieszanki makaronu.
W porcji (pieczone z polewą): kalorie 456; tłuszcz 7g (sat 6g, mono 2G, Poli 2G); białko 6g; węglowodany 9g; błonnik 6g; Chol 44mg; żelazo 3mg; sód 883mg; Calc 270mg
Makaron z groszkiem i serem: Pomiń szynkę.
Saute 2 oz. cienkie plastry prosciutto, pokroić w cienkie paski, na małej patelni na średnim ogniu 2 minut lub aż lekko rumiane. Wymieszaj prosciutto i 1 szklankę mrożonego słodkiego groszku, rozmrożonego, do mieszanki makaronu.
W porcji (pieczone z polewą): kalorie 449; tłuszcz 2g (sat 6g, mono 3g, Poli 3G); białko 9g; węglowodany 6g; błonnik 9g; Chol 39mg; żelazo 3mg; sód 688mg; Calc 402mg
Makaron Pimiento i ser: Zastąp 1 1/2 szklanki ostrego sera cheddar o obniżonej zawartości tłuszczu o 2% dla serów Gouda i Cheddar. Stir 1 (4-oz.) słoik pokrojony w kostkę pimiento, odsączony, do mieszanki makaronu.
W porcji (pieczone z polewą): kalorie 440; tłuszcz 5g (sat 8g, mono 2G, Poli 2G); białko 4G; węglowodany 8G; błonnik 4G; Chol 40mg; żelazo 2mg; sód 817mg; Calc 400mg
Makaron z szynką i brokułami i serem: wymieszać 1 1/2 szklanki mrożonych różyczek brokułów, rozmrożone i grubo posiekane, do mieszanki makaronu.
W porcji (pieczone z polewą): kalorie 459; tłuszcz 1g (sat 8g, mono 3g, Poli 3G); białko 27g; węglowodany 7g; błonnik 5g; Chol 48mg; żelazo 3mg; sód 850mg; Calc 402mg