Pieczony kurczak z sosem Klementynowo-żurawinowym

Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Pieczony kurczak z sosem Klementynowo-żurawinowym może być znakomitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 1055 kalorii, 85g białka, oraz 69g tłuszczu. Na 3,72 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz mniej sodu rosół z kurczaka, kurczaka, żurawiny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać clementine można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Podobne przepisy to Żurawinowy SOS Klementynkowy, Kolacja wigilijna: Wieprzowina pieczona z cukrem klonowym i imbirem z sosem żurawinowym z granatu, oraz Pieczony kurczak z risotto ze słodkich ziemniaków i sosem żurawinowym.
Instrukcje
Usunąć i wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Kurczaka opłukać zimną wodą; osuszyć. Przyciąć nadmiar tłuszczu. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia, wkładając palce, delikatnie naciskając między skórę a mięso. Sól i pieprz wcierać pod rozluźnioną skórę i posypać jamą ciała.
Umieść ćwiartki Klementyny w jamie.
Umieść kurczaka, od strony piersi w dół, na patelni brojlerów. Włóż termometr do mięsa w mięsistej części uda, upewniając się, aby nie dotknąć kości.
Piec w temperaturze 450 przez 25 minut. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Obróć kurczaka, piersi bok do góry; piec w 350 przez 1 godzinę lub do termometru rejestruje 18
Przykryć kurczaka luźno folią; odstawić 10 minut. Wyrzucić skórę.
Na średniej patelni umieścić sok pomarańczowy, żurawinę i cukier. Gotować na średniej wysokości przez 5 minut lub aż żurawina pop; dodać bulion z kurczaka.
Połącz skrobię kukurydzianą i wino w małym naczyniu i wymieszaj z mieszanką żurawinową. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez 1 minutę, stale mieszając.
Wyjąć z ognia i wymieszać w sekcjach Klementyny.