Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivada

Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivada
Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivadan jest jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 998 kalorii, 67g białka, oraz 77 g tłuszczu na porcję. Na 3,44 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 42 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz ząbki czosnku, bulion z kurczaka o niskiej zawartości soli, rozmaryn i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Pieczony kurczak z pikantnym Herbed Olivada, Crostini z pikantną zieloną Oliwadą, oraz Herbed Pieczony Kurczak.

Instrukcje

1
Połączyć oliwki, rozmaryn, czosnek, pokruszony czerwony pieprz, sól i pieprz w procesorze. Zmiksować, aż oliwki i czosnek zostaną drobno posiekane. Podczas pracy maszyny dodaj 4 łyżki oleju przez rurkę zasilającą i zmiksuj, aż powstanie Gruba pasta. (Olivada może być wykonana 1 dzień wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
2
Przenieść do małej miski, przykryć i przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Umieść stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 218°. zaczynając od końca szyi kurczaka, ostrożnie wsuń rękę pod skórę, rozluźniając skórę na piersi, udach i wierzchu podudzi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
4
Pastę z oliwek rozprowadzić jak najbardziej równomiernie na mięsie pod luźną skórą. Przetrzyj Na Zewnątrz kurczaka z pozostałą 1 łyżką oleju. Złóż końcówki skrzydeł pod; zwiąż nogi luźno, aby utrzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tapenada OliwkowaTapenada Oliwkowa
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Cienki-Cienki-
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
5
Umieść kurczaka na stojaku ustawionym na patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
6
Pieczony kurczak, aż skóra będzie złotobrązowa i termometr włożony w najgrubszą część uda rejestruje 82°, około 1 godziny 20 minut. Używając widelca do rzeźbienia, przechyl kurczaka, aby opróżnić soki z jamy na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczony KurczakPieczony Kurczak
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Widelec Do RzeźbieniaWidelec Do Rzeźbienia
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
7
Na talerzu kładziemy kurczaka; namiot luźno z folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
8
Wlać soki z patelni do szklanej miarki o pojemności 2 szklanek; łyżkę tłuszczu, który unosi się na wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Kształcie Głowy PowietrznejCukierki W Kształcie Głowy Powietrznej
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Dodaj wino i tyle bulionu do soków, aby zmierzyć 1 1/3 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Goya Sazon Z Kolendrą I AnnattoGoya Sazon Z Kolendrą I Annatto
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
10
Wlać płyn z powrotem do tej samej patelni. Ustaw patelnię na 2 palniki i gotować, aż sos zgęstnieje i zmniejsza się do 3/4 szklanki, skrobanie się rumiane kawałki, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem; wlać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
SOS ŁódźSOS Łódź
11
Podawać kurczaka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia35
Magazyn