Pieczony kurczak z nadzieniem ostrygowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka z nadzieniem ostrygowym. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 2,85 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 1106 kalorii, 70g białka, oraz 64G tłuszczu. Mieszanka chleba, papryki, pieczonego kurczaka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 2 godziny i 35 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Święto Dziękczynienia będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 66%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Pieczony kurczak z chlebem kukurydzianym i farszem ostrygowym, John Dory Oyster Bar Oyster Pan Roast with Uni Butter Crostini, oraz Farsz ostrygowy (nie).
Instrukcje
Odcedź ostrygi, rezerwując płyn; ostrygi grubo posiekaj. Odłóż na bok. Na małej patelni podsmaż seler i cebulę na maśle do miękkości. Dodaj pietruszkę i włoską przyprawę.
Umieść kostki chleba w dużej misce; dodaj mieszankę masła, ostrygi i 1/4 szklanki zarezerwowanego płynu z ostryg.
Tuż przed pieczeniem luźno nadziewaj kurczaka farszem.
Połóż pierś do góry na stojaku na dużej brytfannie; związać podudzia razem.
Połącz roztopione masło i paprykę; łyżka nad kurczakiem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 2 do 2-1 / 2 godziny lub do momentu, gdy termometr wskaże 180° dla kurczaka i 165° Dla farszu, od czasu do czasu polewając patelnią. (Przykryj luźno folią, jeśli kurczak zbyt szybko się zrumieni.)
Przykryj kurczaka i odstaw na 10 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbienia. W razie potrzeby odtłuścić tłuszcz i zagęścić soki z patelni.