Pieczony kurczak w sosie Pięciopalczastym
Need a bezglutenowe i pierwotne danie główne? Pieczony kurczak z sosem pięciu przypraw może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 3,43 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 671 kalorii. Ten przepis służy 8. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz pod ręką pieczonego kurczaka, masło, pomarańczowe paski skórki i kilka innych składników, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Pieczony Kurczak Z Pięcioma Przyprawami, Pieczony Kurczak Z Pięcioma Przyprawami, oraz Five-spice, soy & lemon roast chicken są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Wyrzucić podroby i szyję z kurczaka. Przyciąć twarde zewnętrzne liście z kopru włoskiego; zmielić pierzaste liście na miarę 2 łyżek stołowych.
Usunąć i wyrzucić łodygi.
Przetnij żarówkę na ćwiartki.
Umieścić 1 ćwiartkę kopru włoskiego, 6 gałązek tymianku, 4 ząbki czosnku, kliny cytryny, 1/2 laski cynamonu i cały goździek w jamie ciała.
Połącz liście kopru włoskiego, olej, 3/4 łyżeczki pieprzu i 1/2 łyżeczki soli. Zaczynając od jamy szyi, rozluźnij skórę od piersi i podudzia. Mieszaninę soli wcierać pod skórę. Podnieś końcówki skrzydeł w górę i na plecach; włóż pod kurczaka. Wiązać nogi razem ze sznurkiem.
Umieść kurczaka na stojaku na patelni do pieczenia. Ułóż pozostałe 4 ząbki czosnku, Pozostałe ćwiartki kopru włoskiego i cebulę na dnie patelni; umieść stojak z kurczakiem na patelni.
Piec w temperaturze 450 przez 20 minut.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 37
Dodaj pozostałe 6 gałązek tymianku, pozostałą połowę laski cynamonu, wino, bulion, skórkę pomarańczową i anyż gwiaździsty na dno patelni; baste chicken.
Piec w 375 przez 40 minut; zapiekać kurczaka.
Piec dodatkowe 10 minut lub aż termometr włożony w mięsistą część uda zarejestruje 16
Wyjąć z piekarnika; odstawić 20 minut.
Umieść plastikową torebkę z zamkiem błyskawicznym wewnątrz szklanej miarki o pojemności 2 filiżanek.
Wlać krople do worka; odstawić 5 minut (tłuszcz wzrośnie). Seal bag; odcięcie 1 dolnego rogu torby.
Spuścić kapiele do patelni, zatrzymując się, zanim warstwa tłuszczu osiągnie otwarcie; wyrzucić tłuszcz. Gotować na średnim ogniu, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki, aż zmniejszy się do 1 1/4 szklanki.
Wyjąć z ognia i wymieszać w pozostałej 1/4 łyżeczki soli, 1/4 łyżeczki pieprzu, moreli i masła.
SOS podawać z kurczakiem; przed podaniem wyrzucić skórę.