Pieczony kurczak pilau

Pieczony kurczak pilau
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego w piecu kurczaka pilau. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.24 za porcję. Jedna porcja zawiera 947 kalorii, 59G białka, oraz 34g tłuszczu. Mieszanka orzechów piniowych, liści kolendry, kurkumy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 40 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 92%, co jest doskonałe. Kurczak Pilau, Kurczak-i-Collards Pilau, oraz Kiełbasa drobiowo-wędzona Pilau są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
2
Na płycie, toast orzeszki piniowe w naczyniu żaroodporne Ognioodporne, zdjąć i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Danie ZapiekaneDanie Zapiekane
3
Rozgrzać olej w zapiekance i zmiękczyć cebulę z kurkumą przez 3 min.
Składniki, których będziesz potrzebować
KurkumaKurkuma
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Dodać udka kurczaka i gotować przez 3-4 min, aż rumiane na całym. Dodaj ryż, sułtanki i wywar o pojemności 700 ml, a następnie zagotuj. Przykryć pokrywką i piec w piekarniku przez 20 minut, sprawdzając w połowie i dodając więcej wywaru w razie potrzeby. Gotować, aż kurczak jest gotowy i ryż przetargu. Doprawić do smaku, następnie wymieszać z prażonymi orzeszkami piniowymi i podawać posypane świeżą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Boczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub SiekanyBoczek Lub Guanciale, Pokrojony W Cienkie Paski Lub Siekany
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością AzjatyckąKandyzowany Imbir, Siekany Czy Starty? W Dziale Z żywnością Azjatycką
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Magazyn