Pieczony Kurczak Parmezan
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego kurczaka parmezanem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 51 g tłuszczu, oraz w sumie 701 kalorii. Ten przepis służy 5 i kosztuje $2.01 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz kurczak z brojlerem, pieprz, majonez z majonezem i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać płatki kukurydziane, możesz podążać za tym daniem głównym z Płatek Kukurydziany Kruszy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Kurczak Parmezan, Pieczony Kurczak Z Parmezanem, oraz Pieczony Kurczak Parmezan dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 177°.
Zmiksować pokruszone płatki kukurydziane, ser i pieprz.
Kurczaka posmarować majonezem; posypać mieszanką okruchów.
Umieść w naczyniu do pieczenia 13x9 cali rozpylonym sprayem do gotowania.
Piec 1 godzinę lub do kurczak jest gotowy (165F).
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Chianti, Trebbiano i Verdicchio to moje najlepsze propozycje dla włoskiego. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Jednym z win, które można spróbować jest Casaloste Chianti Classico Riserva. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Casaloste Chianti Classico Riserva]()
Casaloste Chianti Classico Riserva
Intensywny rubinowy kolor czerwony. Jego bukiet łączy typowe owocowe aromaty Sangiovese (takie jak jeżyna, Dojrzała marasca, śliwka) z eleganckimi nutami drewna. Na podniebieniu jest aksamitny i harmonijny z doskonałą równowagą między kwasowością a słodkimi taninami. Starzejące się Wino, daje najlepsze z 5 roku po żniwach idzie z grillowanym czerwonym mięsem. Jego harmonia i typowość są również doskonale wywyższone przez dojrzewające sery.