Pieczony kasztanowo-ziołowy makaron pesto z grzybami
Pieczony kasztanowo-ziołowy makaron pesto z grzybami może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji dań głównych. Jedna porcja zawiera 699 kalorii, 15g białka, oraz 31 g tłuszczu. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z BBC Good Food ma 649 fanów. Przejdź do sklepu i odebrać olej rzepakowy, bazylia, parmezan, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest świetny. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Fettuccine z trzy ziołowym Pesto, czarnym jarmużem i boczniakami, Makaron z trzy ziołowym Pesto, oraz Makaron z ziołowo-migdałowym Pesto.
Instrukcje
Włożyć kasztany do robota kuchennego i pulsować, aż mniej więcej posiekane. Wrzucamy zioła, parmezan i czosnek, następnie ponownie pulsujemy, aż posiekamy (niezbyt drobno).
Wlać olej rzepakowy, wymieszać i doprawić do smaku.
Makaron ugotować w dużej ilości wrzącej osolonej wody, zgodnie z instrukcją opakowania. W międzyczasie rozgrzać oliwę na dużej patelni i smażyć grzyby z odrobiną przypraw przez 6-8 minut, aż staną się miękkie i zaczną brązowieć. Gdy makaron jest ugotowany, odcedzić go, powrócić na patelnię, a następnie wymieszać z pesto i grzybami.
Podawać z dodatkowym parmezanem na wierzchu, jeśli chcesz.