Pieczony kalafior z orzeszkami piniowymi i rodzynkami
Pieczony kalafior z orzeszkami pinii i rodzynkami może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.88 za porcję. Jedna porcja zawiera 256 kalorii, 7G białka, oraz 17g tłuszczu. Jeśli masz złote rodzynki, ząbek czosnku, sól i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Spróbuj Kalafior pieczony na patelni z orzeszkami piniowymi i rodzynkami, Pieczone steki z kalafiora ze złotymi rodzynkami i orzeszkami piniowymi, oraz Pieczony kalafior ze złotymi rodzynkami, orzeszkami piniowymi i pomarańczą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryć rodzynki gorącą wodą w małej misce; odstawić 5 minut lub aż pulchne.
Kalafior pokroić w różyczki o równej wielkości. Wrzucić razem różyczki, orzeszki piniowe, oliwę z oliwek i tymianek w galaretce roll patelni.
Rozprowadzić w jednej warstwie, doprawić solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 400 przez 20 minut lub do momentu karmelizowania krawędzi kalafiora i opiekania orzechów.
Wyjąć z piekarnika. Zwiększyć temperaturę pieca do pieczenia.
Masło mikrofalowe z czosnkiem w małej szklanej misce na wysokości 30 sekund. Wymieszać z rodzynkami i bułką tartą. Wrzucić mieszankę rodzynek z mieszaniną kalafiora w galaretce i rozprowadzić mieszaninę w jednej warstwie.
Broil 6 cali od ciepła 2 minut lub tylko do złotego.