Pieczony kalafior z kaparami i bułką tartą

Pieczony kalafior z kaparami i bułką tartą
Pieczony kalafior z kaparami i bułką tartą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.69 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 194 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz kalafior, sardelę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Kalafior Z Bułką Tartą Anchois, Pieczony Kalafior Z Bułką Tartą Gremolata, oraz Sam Sifton pieczony kalafior z bułką tartą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Kalafior opłukać; pokroić na ćwiartki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
2
Odciąć i wyrzucić liście i rdzenie; ćwiartki pokroić w plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
3
W 12-na 17-calowej patelni do pieczenia, wymieszać kalafior z oliwą z oliwek i 1/4 łyżeczki soli. Łyżka połowę mieszaniny do innego 12-przez 17-calowy patelni i rozprowadzić mieszaninę w obu poziomach patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
4
Pieczeń w 450 regularne lub Piec konwekcyjny, aż kalafior jest rumiane na krawędziach i miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Tymczasem tosty chleb kromki. Po jednej stronie każdej z nich natrzeć ząbkiem czosnku; wyrzucić pozostały czosnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
6
Niech chleb ostygnie, a następnie rozerwać na 1-calowe kawałki. W robocie kuchennym lub blenderze wiruj do grubych okruchów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Piwa1-1/2 Szklanki Piwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W dużej misce rozgnieść anchois z sokiem z cytryny na grubą pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
8
Dodać kalafior, pietruszkę, kapary, gorące płatki chili i bułkę tartą i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon3 łyżki Musztardy, Najlepiej Dijon
9
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia31
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn