Pieczony kalafior z kaparami i bułką tartą
Pieczony kalafior z kaparami i bułką tartą może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.69 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i pescatariański przepis ma 194 kalorie, 7G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Jeśli masz kalafior, sardelę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Pieczony Kalafior Z Bułką Tartą Anchois, Pieczony Kalafior Z Bułką Tartą Gremolata, oraz Sam Sifton pieczony kalafior z bułką tartą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Kalafior opłukać; pokroić na ćwiartki.
Odciąć i wyrzucić liście i rdzenie; ćwiartki pokroić w plastry o grubości od 1/4 do 1/2 cala.
W 12-na 17-calowej patelni do pieczenia, wymieszać kalafior z oliwą z oliwek i 1/4 łyżeczki soli. Łyżka połowę mieszaniny do innego 12-przez 17-calowy patelni i rozprowadzić mieszaninę w obu poziomach patelni.
Pieczeń w 450 regularne lub Piec konwekcyjny, aż kalafior jest rumiane na krawędziach i miękkie po przekłuciu, 15 do 20 protokół.
Tymczasem tosty chleb kromki. Po jednej stronie każdej z nich natrzeć ząbkiem czosnku; wyrzucić pozostały czosnek.
Niech chleb ostygnie, a następnie rozerwać na 1-calowe kawałki. W robocie kuchennym lub blenderze wiruj do grubych okruchów.
W dużej misce rozgnieść anchois z sokiem z cytryny na grubą pastę.
Dodać kalafior, pietruszkę, kapary, gorące płatki chili i bułkę tartą i wymieszać.