Pieczony kalafior z czosnkiem, zatoką i cytryną

Pieczony kalafior z czosnkiem, zatoką i cytryną
Pieczony kalafior z czosnkiem, zatoką i cytryną to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, cebuli czosnku, liści laurowych i skórki z cytryny. 57 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony kurczak z cytryną, czosnkiem i świeżymi liśćmi laurowymi, Czosnek Cytryna Pieczony Kalafior, oraz Pieczony kalafior " ryż " z czosnkiem i cytryną.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone2 Opakowania (4 Porcje) Budyniu Instant JELL-O Vanilla, Podzielone
2
Umieść kalafior, czosnek i liście laurowe w dużej misce, wymieszaj z olejem, skórką i sokiem i obficie dopraw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Dojrzałe OliwkiCałe Dojrzałe Oliwki
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
3
Rozłóż równomiernie na blasze do pieczenia (użyj 2, jeśli potrzebujesz). Piecz przez 20 minut, obracając w połowie, aż al dente i karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Do 10 Drewnianych Patyczków8 Do 10 Drewnianych Patyczków
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia49
Magazyn