Pieczony kalafior z czosnkiem, zatoką i cytryną
Pieczony kalafior z czosnkiem, zatoką i cytryną to bezglutenowe, bezmleczne, paleolityczne i lacto ovo Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 99 kalorii. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga kalafiora, cebuli czosnku, liści laurowych i skórki z cytryny. 57 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowity spoonacular wynik 96%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczony kurczak z cytryną, czosnkiem i świeżymi liśćmi laurowymi, Czosnek Cytryna Pieczony Kalafior, oraz Pieczony kalafior " ryż " z czosnkiem i cytryną.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Umieść kalafior, czosnek i liście laurowe w dużej misce, wymieszaj z olejem, skórką i sokiem i obficie dopraw.
Rozłóż równomiernie na blasze do pieczenia (użyj 2, jeśli potrzebujesz). Piecz przez 20 minut, obracając w połowie, aż al dente i karmelizowane.