Pieczony jarmuż z Zakonserwowanymi cytrynami
Pieczony jarmuż z zachowanymi cytrynami może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje 52 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 90 kalorii, 4G białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz kędzierzawy jarmuż, sól i pieprz, konserwowane cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i przyjazny fodmap dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 96%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Cytryny konserwowane, Cytryny Konserwowane, oraz Cytryny Konserwowane.
Instrukcje
Odrywaj liście jarmużu od twardych łodyg środkowych; odrzucaj łodygi.
Jarmuż pokroić na 2-calowe kawałki i umieścić w dużej misce.
Dodać olej i posypać lekko solą i pieprzem; dobrze wymieszać do okrycia. Łyżka do 9-na 13-calowe naczynie do pieczenia (jarmuż wypełni naczynie).
Piec w regularnym lub konwekcyjnym piekarniku 450, mieszając od czasu do czasu, aż górne kawałki jarmużu będą chrupiące, a pozostałe będą miękkie do ugryzienia, 20 do 25 minut. Wymieszaj konserwowane cytryny lub skórkę z cytryny i łyżkę do miski.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.