Pieczony indyk z szałwią i tymiankiem

Pieczony indyk z szałwią i tymiankiem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka z szałwią i tymiankiem. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 82g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 580 kalorii. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.57 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Mieszanka selera, cebuli, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć margarynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Masłem Orzechowym Icebox jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 70%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Parmezan-szałwia pieczony indyk z sosem szałwiowym, Szałwia i tymianek wędzony Indyk, oraz Szałwia i tymianek wędzony indyk na gazowym grillu.

Instrukcje

1
Usunąć podroby i szyję z indyka; wyrzucić. Spłukać indyka zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
2
Rozluźnij skórę z piersi indyka bez całkowitego odłączania skóry. Wymieszać razem 2 łyżki masła, sól i pieprz. Masło rozetrzyj równomiernie na piersi indyka pod skórą. Ostrożnie umieścić liście szałwii i gałązki tymianku równomiernie z każdej strony piersi pod skórą. Wymień skórę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Połowa Piersi Indyka Ze SkórąPołowa Piersi Indyka Ze Skórą
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
Kapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 CmKapusta Włoska, Czyli Pekińska, Pokrojona W Paski O Grubości 2,5 Cm
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
3
Umieść połówki gruszki, żeberka selera, połówki cebuli i ząbki czosnku wewnątrz jamy.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
(24 Sztuki)(24 Sztuki)
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
Połówki Gruszek W SyropiePołówki Gruszek W Syropie
4
Umieść indyka, pierś do góry, na lekko nasmarowanym stojaku z drutu w płytkiej patelni do pieczenia wyłożonej folią aluminiową. Cały indyk Rub równomiernie z pozostałymi 2 łyżkami masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
5
Piec w temperaturze 325 przez 2 godziny i 45 minut do 3 godzin i 30 minut lub do momentu włożenia do uda termometru mięsnego 180, zapiekając indyka co 30 minut kapiącą patelnią. (Zapobiegaj przegotowaniu indyka, sprawdzając doneness po 2 godzinach.)
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
6
Wyjąć indyka z patelni i odstawić na 20 minut przed krojeniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
7
Dekorować, w razie potrzeby.
8
* 1 (14-funtowy) cały świeży indyk może zostać zastąpiony.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia36
Magazyn