Pieczony indyk z sosem cebulowym i boczkiem
Pieczony indyk z sosem cebulowym i boczkiem może być tylko przystawką, której szukasz. Na $1.2 za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 31g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 315 kalorii. Ten przepis służy 30. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 30 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, Indyk, pieprz, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Indyk pieczony boczkiem z sosem słodko-cebulowym, Łatwy solony pieczony indyk z kremowym sosem, oraz Pieczona, solona pierś z indyka z sosem Klonowo-Worcestershire i owocami i orzechami Pilaf ryżowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
W bardzo dużym garnku, połączyć nasiona gorczycy, ziarna pieprzu i liści laurowych i toast na umiarkowanym ogniu, aż pachnące, o 2 protokół.
Dodać brązowy cukier i sól i zdjąć z ognia.
Dodaj 4 szklanki wody i mieszaj, aż cukier i sól rozpuszczą się; pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj cebulę, boczek, Guinness i 16 szklanek zimnej wody do garnka.
Dodać indyka do solanki, od strony piersi w dół, a górę z ciężką pokrywką, aby utrzymać go w zanurzeniu. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 24 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 i umieść stojak na dolnej półce. Wyciągamy indyka z solanki, zrywamy ziarna pieprzu, gorczycę i liście laurowe i osuszamy.
Przełożyć indyka na dużą patelnię do pieczenia, pierś do góry. Cebulę rozsypać na patelni i dodać 1 szklankę wody. Używając wykałaczek, zabezpiecz plastry boczku na piersi. Indyka pieczemy około 2 godzin, obracając od czasu do czasu patelnię, aż termometr włożony w głąb UD indyka zarejestruje 15
Wyjąć boczek i włożyć indyka do piekarnika. Piecz przez około 1 godzinę dłużej, aż pierś się zarumieni i natychmiastowy termometr włożony w udo rejestruje 17
Przenieś indyka na deskę do rzeźbienia.
Wlać soki z patelni i kliny cebuli do rondla i gotować, aż zmniejszy się do 3 filiżanek, o 5 protokół.
Dodaj wywar z indyka i wróć do wrzenia. W małej misce, rozgnieść masło do pasty z mąką.
Ubić pastę w sosie i gotować, aż lekko zgęstnieje, o 5 protokół.
W międzyczasie pokroić boczek w poprzek o grubości 1/2 cala. Na dużej patelni, smażyć boczek na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż rumiane i chrupiące, o 3 protokół.
Pokroić indyka i podawać z sosem i boczkiem.