Pieczony indyk z pomarańczami, liśćmi laurowymi, czerwoną cebulą i sosem z patelni

Pieczony indyk z pomarańczami, liśćmi laurowymi, czerwoną cebulą i sosem z patelni
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać pieczonego indyka z pomarańczami, liśćmi laurowymi, czerwoną cebulą i sosem Pan spróbować. Na 2,64 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 722 kalorie, 94g białka, oraz 30 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka liści laurowych, indyka, pomarańczy pępka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pieczony indyk z jabłkami, cebulą, smażonymi liśćmi szałwii i sosem jabłkowym, Pieczony indyk i sos z cebulą i szałwią, oraz Pieczony indyk z szałwią, cebulą i sosem Podrobowym.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Spłucz indyka wewnątrz i na zewnątrz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
3
Posyp indyka do środka i na zewnątrz solą i pieprzem, następnie złóż skórę szyi pod ciało i zabezpiecz małym szaszłykiem. Stuff dużą jamę z pomarańczy, 1 cebula, i liście laurowe. Wiązać pałeczki perkusyjne wraz ze sznurkiem kuchennym i zabezpieczyć skrzydła do ciała małymi szaszłykami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
PomarańczowyPomarańczowy
Cała TurcjaCała Turcja
CebulaCebula
Skrzydełka Z KurczakaSkrzydełka Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
SzaszłykiSzaszłyki
4
Umieścić indyka na stojaku ustawionym w dużej ognioodpornej patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
5
Podczas pieczenia indyka, wrzucić pozostałe 2 cebule z 2 łyżkami roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
6
Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
7
Pędzel pozostałe 1/4 szklanki masła nad indykiem i pieczeń 30 minut więcej. Podsmaż indyka i rozrzuć wokół niego kliny z maślaną cebulą, a następnie piecz, piecz indyka co 30 minut (dodaj trochę wody do patelni, jeśli cebula będzie zbyt ciemna), aż natychmiastowy termometr odczytowy włożony do mięsistej części uda (nie dotykaj kości) zarejestruje 77°, 1 1/2 do 2 godzin więcej (całkowity czas pieczenia: 2 1/2 do 3 godzin).
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
CebulaCebula
Cała TurcjaCała Turcja
WodaWoda
KościKości
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
8
Przełożyć indyka na talerz (nie czyścić patelni do pieczenia) i odstawić na 25 minut (temperatura wzrośnie do 180 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
1
Przenieść soki z patelni z cebulą do miary szklanej 2-quart, następnie odtłuścić i rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj wystarczającą ilość wywaru z indyka do soków na patelni, aby uzyskać 4 1/2 szklanki. Ustaw patelnię do pieczenia na 2 palnikach, a następnie dodaj 1 szklankę mieszaniny zapasów i rozpal patelnię, gotując na umiarkowanie wysokim ogniu, mieszając i skrobając brązowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj pozostałą mieszaninę zapasów i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
4
Wywar przelać przez drobne sito z powrotem do szklanej miary i wyrzucić cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
5
Utrzeć tłuszcz i mąkę w dużym, ciężkim rondlu i ugotować zasmażkę na umiarkowanie małym ogniu, ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
6
Dodaj mieszaninę gorącego wywaru w szybkim strumieniu, ubijając stale, aby zapobiec grudkom, a następnie gotuj na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż zgęstnieje, około 10 minut. Wymieszaj dodatkowe soki z indyka zgromadzone na talerzu i dopraw sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Podawać indyka z sosem na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia31
Magazyn