Pieczony indyk z masłem czosnkowym szałwiowym

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego indyka z masłem czosnkowym szałwiowym. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 71g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 615 kalorii. Ten przepis służy 12. Na 1,47 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka liści szałwii, liści szałwii, mąki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. To będzie hit w Twoim Święto Dziękczynienia wydarzenie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 60%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Pieczony indyk z szałwią i czosnkiem, Pieczony indyk z czosnkiem, szałwią i koprem włoskim, oraz Pieczony Indyk Solony Z Masłem Szałwiowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrobić solankę: zagotować 1 qt. wodę z solą w garnku wystarczająco dużym, aby pomieścić indyka, mieszając, aż sól się rozpuści.
Dodaj 2 qts. zimną wodą i ostudzić do temperatury pokojowej. W międzyczasie Usuń kratownicę z indyka i wyrzuć.
Usuń szyję, ogon i podroby i zapisz na bulion, jeśli chcesz. Zdjąć i wyrzucić grudki tłuszczu. Wypłucz ptaka wewnątrz i na zewnątrz. Dolać indyka do solanki. Jeśli pierś nie jest zanurzona, dodać więcej solanki, ostudzić i dodać. Chłód, zadaszony, co najmniej 12 godzin.
Zrobić masło: w robocie kuchennym, wirować masło, szałwia, i czosnek, aż będzie gładka.
Wyciągnij indyka z solanki, spłucz i osusz. Ustaw indyka na stojaku w kształcie litery V W 12-na 17-in. patelnia do pieczenia (wystarczająco duża, aby indyk zmieścił się wewnątrz obręczy).
Przesuń palce między skórą a ciałem ptaka, obracając ptaka, aby uzyskać kieszenie na piersi, plecach i obszarach nóg. Nadal używając palców, przesuń około 1 łyżki. masło szałwiowe na raz pod skórą we wszystkich kieszeniach.
Umieść ptaka, pierś do góry, na stojaku.
Pieczony indyk, fastrygowanie od czasu do czasu z kapiących patelni, aż termometr mięsa włożony prosto w dół Przez najgrubszą część piersi do kości rejestruje 160, 2 do 3 godzin.
Przełożyć indyka na talerz i namiot z folią.
Pozwól odpocząć w ciepłym miejscu 15 do 30 minut, a następnie wyrzeźb.
Wlać krople do przezroczystej miarki, używając płaskiej szpatułki, aby zeskrobać rumiane kawałki przyklejone do patelni. Odtłuszczone tłuszcz z kapieli, rezerwy 1/4 szklanki tłuszczu, a wyrzucić resztę. Odmierz krople; w razie potrzeby dodaj gorącą wodę, aby uzyskać 1 szklankę.
Na dużej patelni rozgrzać tłuszcz na średnim ogniu.
Dodać mąkę i gotować, ubijając stale, aż złoty kolor będzie brązowy, o 5 protokół.
Dodaj kapiele, ubijając na gładką pastę.
Ubijać około 1/2 szklanki bulionu na raz, pozwalając mieszaninie zagotować się między dodatkami. Wymieszać z szałwią.
Dodać: schłodzić masło czosnkowe, przykryte, do 4 dni; doprowadzić do temperatury pokojowej, gdy będzie gotowe do użycia.