Pieczony indyk z marchewką i szalotką
Pieczony indyk z marchewką i szalotką to bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 487 kalorii, 60g białka, oraz 20 g tłuszczu każdy. Na $2.29 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz małe marchewki, pierś z indyka na kości, szalotki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 80%, co jest doskonałe. Spróbuj Pieczona marchew, pasternak i szalotka, Pieczony Koper Włoski, Marchew I Szalotka, oraz Klon Pieczony Pasternak, Marchew I Szalotka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Przetnij wzdłuż 1 strony mostka, a następnie wzdłuż żeber; delikatnie pociągnij i odetnij mięso od kości, aby odciąć pierś z tuszy. Zrób to samo, aby usunąć drugą pierś.
Piersi indyka przyprawiamy obustronnie dużą ilością soli i pieprzu. Umieścić dużą patelnię do pieczenia na średnim ogniu i uzyskać dobre i gorące.
Skropić patelnię 3-ilością oleju.
Dodać kilka liści szałwii i wymieszać do smaku oleju.
Ułożyć piersi w gorącym oleju, skórą w dół i gotować przez około 5 minut, aż skóra zaczyna się ustawić i chrupiące. Odwróć piersi i przesuń je na 1 stronę.
Dodaj szalotki, marchew, i garść liści szałwii na patelni i mieszać do Płaszcz z olejem.
Warzywa posypać solą i pieprzem. Włóż patelnię do gorącego piekarnika i piecz przez około 30 minut, aż temperatura wewnętrzna indyka osiągnie 160 stopni F na natychmiastowym termometrze odczytu, a szalotki i marchewki będą miękkie i rumiane.
Umieść patelnię na 2 palnikach, na średnim ogniu. Mąkę wymieszać drewnianą łyżką. Następnie stopniowo mieszać w bulionie, skrobając dno patelni, aby zebrać wszystkie rumiane kawałki. SOS wycisnąć z cytryny i doprawić do smaku solą i pieprzem. Indyka pokroić w plasterki i podawać z sosem.