Pieczony indyk z boczkiem i sosem ziołowo-jabłkowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 4,61 zł / porcja, ten przepis Pokrowce 68% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 283g białka, 132g tłuszczu, oraz w sumie 2470 kalorii. Ten przepis służy 10. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz gałązki tymianku, szałwię, indyka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Schab pieczony z ziołami z sosem jabłkowo-jabłkowym, Pieczony indyk z sosem jabłkowym, oraz Pieczony indyk z sosem jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wszystkie składniki zmiksować w procesorze, aż boczek zostanie drobno posiekany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Boczek
2
Przenieść na arkusz folii. Używając plastikowej folii jako pomocy, zwijaj mieszaninę masła w kłódkę o średnicy 2 cali; schładzaj do twardości. DO AHEAD: może być wykonany 3 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Rolka
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
1
Rozgrzej piekarnik do 218°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Połącz karkówkę z indyka, 1/4 szklanki tłuszczu z indyka i nogę z indyka w dużym garnku żaroodpornym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Indycze Szyje
Tłuszcz Z Indyka
Noga Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Umieść w piekarniku; piecz, dopóki części indyka nie będą głębokie, Ciemnobrązowe, obracając raz, około 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
4
Odcedzić, rezerwując tłuszcz z garnka. Rezerwa 1/4 szklanki tłuszczu do sosu; powrót 1 łyżka tłuszczu do garnka. Włożyć do garnka części indyka, wymieszać z selerem naciowym, cebulą, gałązkami tymianku i pieprzem. Powrót garnek do piekarnika; pieczenie odkryte 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianek
Pieprz
Seler
Cebula
Cała Turcja
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Garnek
5
Dodaj cydr jabłkowy i ocet; piecz 10 minut dłużej. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 191°.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jabłecznik
Ocet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
Dodaj 8 filiżanek zapasów i szałwii do garnka; gotować w piekarniku odkryte 1 1/2 godziny. Odcedź bazę sosu przez drobny sitko; Odrzuć ciała stałe w sitku (będzie około 5 filiżanek bazy sosu). DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Stado
Baza
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Piekarnik
Garnek
1
Pokroić masło boczku na 1/4 cala grube rundy i odstawić w temperaturze pokojowej 20 minut. Spłukać indyka wewnątrz i na zewnątrz; osuszyć. Zaczynając od końca szyi, ostrożnie przesuń rękę między skórą a mięsem piersi, a następnie przesuń rękę między skórą a mięsem uda. Ostrożnie przesuń plastry masła między skórą a nogą, udem i mięsem piersi na pokrycie (będzie duża ilość mieszanki masła).
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cała Turcja
Boczek
Mięso
2
Posypać 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką pieprzu przez indyka, a 1 łyżeczką grubej soli i 1 łyżeczką pieprzu w głównej jamie indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Gruboziarnista
Pieprz
Cała Turcja
3
Umieść indyka na obramowanej blasze do pieczenia. Przykryć folią lub folią; schłodzić co najmniej 1 dzień. DO AHEAD: może być wykonany 2 dni wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Folia Foliowa
Folia Aluminiowa
4
Ustaw stojak w najniższej pozycji w piekarniku; rozgrzej do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
5
Cebulę, seler, koper włoski, marchew, jabłka, olej i liście laurowe wymieszać na dużej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Marchew
1 Funt Jasnego Chleba żytniego, Czerstwego, Pokrojonego W Kostkę
Seler
Koper Włoski
Cebula
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Obficie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
7
Umieść indyka na mieszance warzywnej. Tuck skrzydła pod; tie nogi razem luźno trzymać kształt.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Cała Turcja
Skrzydełka Z Kurczaka
8
Indyka wstawić do piekarnika; piec do momentu natychmiastowego odczytania termometru włożonego w najgrubszą część uda 77°, fastrygować kapiącą patelnią co 30 minut i polewać luźno folią, Jeśli za szybko się zarumieni, w sumie około 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr Kuchenny
Folia Aluminiowa
Piekarnik
Patelnia
9
Przenieś indyka na talerz(wewnętrzna temperatura indyka wzrośnie o 5 do 10 stopni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
10
Wlać mieszankę warzywną i kapieli patelni do dużego Sitka ustawionego na dużej misce; naciśnij na ciała stałe, aby wyodrębnić płyn. Wyrzucać ciała stałe do sitka. Łyżka tłuszczu z kapieli z patelni; wyrzucić (w kapieli z patelni będzie duża ilość tłuszczu). Rezerwa odtłuszczone kapiele patelni do sosu (około 1 szklanki).
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Ekstrakt
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
Cukierki Peachie-o
Patelnia
11
Usuń tłuszcz z powierzchni bazy sosu; rezerwy tłuszczu 1/4 szklanki. Rewarm Cider gravy base.
Składniki, których będziesz potrzebować
Baza
SOS
12
Stopić zarezerwowane 1/4 szklanki tłuszczu w dużym rondlu na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
13
Dodać mąkę; wymieszać 3 minuty. Stopniowo dodawać ciepłą bazę sosu cydr i odtłuszczone kapiele patelni. Gotować na wolnym ogniu, aż będzie gładka, zagęszczona i zredukowana do 51/2 filiżanek, często ubijając, o 5 protokół. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Baza
Mąka Uniwersalna
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Patelnia
14
Podawać indyka z sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała Turcja
SOS
15
Co pić: w 1962 roku dziesięciu przyjaciół, którzy wierzyli, że europejskie winorośle mogą rozwijać się w stanie Waszyngton, założyło Associated Vintners. Zaczęli produkować wina w garażu jednego z ich członków, który stał się pierwszym producentem wina Columbia Winery. Dziś Winnica w Seattle produkuje wszystko, od Merlot po Gewrztraminer. Z indykiem, lubimy Columbia 2003 Syrah z Red Willow Vineyard ($30). Truskawkowe i jasne smaki owocowe oraz pikantne wykończenie białego pieprzu oznaczają, że to wino może wytrzymać turkeyand Wszystkie dodatki.