Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek

Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek
Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka liścia laurowego, masło, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem pomidorowym, zielonymi oliwkami i selerem, Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem, oraz Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 45
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
W dużym, płytkim naczyniu wymieszaj 2 łyżki soku z limonki z oliwą z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
3
Dodać filety z halibuta i obrócić do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
4
Na średniej patelni połącz wywar rybny, wino, szalotkę, białe ziarna pieprzu, liść laurowy i pozostałe 2 łyżki soku z limonki. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz BiałyPieprz Biały
Stado RybStado Ryb
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki, o 10 protokół. SOS przecedzić do małego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
6
Filety z halibuta przyprawiamy solą i białym pieprzem i przekładamy na dużą blachę do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
7
Piec w górnej trzeciej części piekarnika, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
8
Oliwki dodać do sosu śmietanowego i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos śmietanowySos śmietanowy
Ciasto KukurydzianeCiasto Kukurydziane
9
Wlać wszelkie nagromadzone soki rybne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
10
Zdjąć sos z ognia i ubić na maśle, aż się włączy. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem. Filety z halibuta układamy na rozgrzanych talerzach, polewamy sosem i podajemy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z HalibutaFilety Z Halibuta
1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's1 Szklanka Majonezu, Takiego Jak Hellmann's
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje6
Ocena Zdrowia18
Magazyn