Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek

Pieczony Halibut z sosem z zielonych oliwek to bezglutenowe, pierwotne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.73 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 424 kalorie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Mieszanka liścia laurowego, masło, pietruszka z płaskim liściem i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis z jedzenia i wina ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Grillowany Halibut z sosem pomidorowym, zielonymi oliwkami i selerem, Pieczony Halibut z sosem Romesco i oliwkowym smakiem, oraz Rolada z kraba halibuta z sosem śmietanowym cytrynowym, fasolką szparagową i ziemniakami pieczonymi truflami dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym, płytkim naczyniu wymieszaj 2 łyżki soku z limonki z oliwą z oliwek.
Dodać filety z halibuta i obrócić do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez 15 minut.
Na średniej patelni połącz wywar rybny, wino, szalotkę, białe ziarna pieprzu, liść laurowy i pozostałe 2 łyżki soku z limonki. Gotować na dużym ogniu, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki, o 6 protokół.
Dodać śmietanę, doprowadzić do wrzenia i dusić na umiarkowanie małym ogniu, aż zmniejszy się do 2/3 szklanki, o 10 protokół. SOS przecedzić do małego rondla.
Filety z halibuta przyprawiamy solą i białym pieprzem i przekładamy na dużą blachę do pieczenia.
Piec w górnej trzeciej części piekarnika, aż tylko gotowane przez, o 10 protokół.
Oliwki dodać do sosu śmietanowego i doprowadzić do wrzenia.
Wlać wszelkie nagromadzone soki rybne.
Zdjąć sos z ognia i ubić na maśle, aż się włączy. Natkę pietruszki wymieszać i doprawić solą i białym pieprzem. Filety z halibuta układamy na rozgrzanych talerzach, polewamy sosem i podajemy.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio