Pieczony Halibut z rukolą Salsa Verde
Przepis pieczony Halibut z rukolą Salsa Verde jest gotowy w około 9 godzin i 35 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.16 za porcję. To danie główne ma 349 kalorii, 33g białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 7 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś rukolę, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 87%. Ten wynik jest świetny. Spróbuj Pieczony Halibut Z Salsą Verde, Pieczony Halibut z salsą Verde, oraz Halibut a la Vasco con Albuias en Salsa Verde (Halibut po baskijsku z białą fasolą i sosem ziołowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W małej miseczce wymieszać szczypiorek, natkę pietruszki i skórkę z cytryny. Kryj się i wyluzuj. Można to przygotować 4 godziny wcześniej, ale przechowywać w lodówce.
Pieczony halibut: filety z halibuta zalać oliwą z oliwek.
Umieść rybę na blasze do pieczenia.
Posypać solą, pieprzem i szczypiorkiem cytrynowym, lekko dociskając do przylegania.
Piec ryby tylko do nieprzezroczystego w środku, 9 do 10 minut.
Przełożyć 1 filet rybny na każdy z 4 talerzy. Łyżka rukoli Salsa Verde obok.
Podawać z cytrynowymi klinami, jeśli używasz.
Wymieszać rukolę, pietruszkę, oliwę z oliwek, kapary, sok z cytryny, skórkę z cytryny, sól i czerwony pieprz razem w małej misce. Kryj się i wyluzuj. Salsę można przygotować 4 godziny wcześniej, ale pozostawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje najlepsze propozycje na halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Scarpetta Pinot Grigio z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Scarpetta Pinot Grigio]()
Scarpetta Pinot Grigio
Jasny słomkowy kolor z odrobiną łososia. Aromaty zarówno owoców pestkowych, jak i melona. Pokazując zdolność Pinota Grigio do bycia lekkim na nogach, ale złożonym. Melon i owoce pestkowe z minerałami i średnim ciałem. Pinot Grigio ma tak wielki zasięg. Wspaniałe jako aperitivo, z lekkimi grillowanymi rybami, takimi jak sashimi, pesce crudo lub ceviche.