Pieczony Halibut z pomidorami, szafranem i kolendrą
Pieczony Halibut z pomidorami, szafranem i kolendrą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 373 kalorie, 44g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Na 9,01 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, Bazyl, pomidory śliwkowe i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Z łyżeczką wynik 89%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Halibut pieczony z masłem Szafranowo-Koprowym, Halibut pieczony na patelni z pesto z kolendry Edamame, oraz Halibut z pieczonymi pomidorami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Umieść wszystkie pomidory w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Posypać solą i pieprzem; wrzucić do połączenia.
Posypać rybę solą i pieprzem; umieścić na pomidorach.
Wymieszać olej, ocet, zieloną cebulę, posiekaną kolendrę, bazylią i szafranem w małej misce. Przyprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Polać rybę równomiernie sosem.
Piec, aż ryba będzie nieprzezroczysta w centrum, o 10 protokół. Lekko schłodzić.
Umieścić 1 filet na każdym z 8 talerzy. Doprawić mieszankę pomidorową do smaku solą i pieprzem. Top ryby z mieszaniny pomidorów, dzieląc równo.
Dekoruj gałązkami kolendry.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla halibuta. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris z oceną 4,7 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 46 dolarów za butelkę.
![Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris]()
Zind-Humbrecht Calcaire Pinot Gris
Jasny żółty / złoty kolor, dość jasny. Wspaniały dymny aromat, typowy dla tego winogrona na wapieniu w Alzacji(brak nowego dębu w naszych winach, po prostu bardzo długi całkowity kontakt z osadem). Niektóre lekkie redukcyjne aromaty, które rzeczywiście pasują do stylu suchego Pinot-Gris. Podniebienie jest bogate i kremowe, o aksamitnej konsystencji, ale w pełni suche. Jest to łatwe wino do picia teraz, ponieważ nie ma zbędnej wagi. Wykończenie jest ładne i okrągłe, ale w pełni suche. Złożona mieszanka wapienia zapewnia doskonałą równowagę kwasową i pewną wagę. W ciągu najbliższych kilku lat powinno się ono bardzo dobrze rozwijać.