Pieczony Filet Z Łososia Lakierowany Na Czerwono
Pieczony filet z łososia lakierowany na czerwono może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis służy 10 i kosztuje 5,63 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 428 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. Mieszanka akompaniamentu: kliny limonki, wino, sok z limonki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 74%, to danie jest dobre. Podobne przepisy to Łosoś Lakierowany, Łosoś Lakierowany, oraz Pieczony łosoś w sosie z białego wina.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 107°.
Drobno zetrzeć imbir na małych otworach tarki do pudełka na drobno siatkowym sitku, następnie przesiać przez sito i nacisnąć imbir, aby wyjąć 2 łyżeczki soku. Doprowadzić sos sojowy, wino, mirin, brązowy cukier i sok imbirowy do wrzenia w 3-do 3 1/2-quart ciężki rondel. Zmniejszyć ogień do umiarkowanego i energicznie dusić, mieszając od czasu do czasu, aż syropy i zredukowane do około 1 szklanki, 45 do 55 minut.
Przełożyć do miski, następnie szybko schłodzić, ustawiając miskę w większej misce z lodowatą wodą i mieszając od czasu do czasu przez 5 minut. Wymieszać z sokiem z limonki. Rezerwy 1/2 szklanki glazury w małej misce do szczotkowania po pieczeniu.
Linia 17-na 12-calowa ciężka płytka patelnia do pieczenia z folią i warstwą folii z olejem (1 łyżka stołowa).
Ułóż łososia, skórkę bokiem do dołu, po przekątnej na patelni, następnie łyżkę około 2 łyżek polewamy łososiem, rozprowadzając go równomiernie z tyłu łyżki.
Odstawić 5 minut, następnie łyżkę i rozłożyć kolejne 2 łyżki glazury na łososia.
Wyjąć z piekarnika i ponownie polewać (za każdym razem używać czystej łyżki), a następnie piec 10 minut więcej. Powtórz glazurę i kontynuuj pieczenie, aż ryba zostanie ugotowana (nieprzezroczysta), 10 do 20 minut więcej (łącznie 35 do 45 minut, w zależności od grubości ryby; sprawdzaj często po 35 minutach).
Przenieść 2 szerokimi metalowymi szpatułkami na talerz, a następnie pokryć końcową warstwą zastrzeżonej glazury (około 2 łyżki stołowe) czystą łyżką.
W razie potrzeby podawać pozostałą glazurę z boku.
Glazura może być wykonane 2 dni wcześniej i schłodzone, pokryte. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować La Crema Russian River Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![La Crema Russian River Chardonnay]()
La Crema Russian River Chardonnay
Na nosie są cytrusowe odcienie, z zielonym jabłkiem, ananasem i aromatami kwiatowymi podkreślonymi śladami karmelu i orzechów laskowych. Jasne owoce i rześka kwasowość typowa dla rosyjskiej apelacji rzecznej są widoczne w ustach, z elementami cytrynowo-limonkowymi i skoncentrowanymi nutami gruszki, zrównoważonymi przez utrzymujące się jabłko i przyprawowe wykończenie.