Pieczony dyni z Grzaną glazurą Sorgo
Pieczone dyni z grzanego Sorgo glazury może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję przystawek. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 302 kalorie, 5G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz perłową cebulę, masło, sorgo i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest solidne. Podobne przepisy to Pieczona dynia z Grzaną glazurą Sorgo, Pieczona rzepa i dynia piżmowa z Pięciopalczastą glazurą, oraz Sałatka z pieczonego squasha z opiekanym Sorgo.
Instrukcje
Wrzucić razem pierwsze 5 składników.
Umieścić mieszaninę w jednej warstwie na lekko nasmarowanej patelni do pieczenia.
Piec 30 minut lub tylko do karmelizacji i przetargu widłowego (al dente), mieszając co 10 minut.
W międzyczasie wymieszaj sorgo, cydr jabłkowy i sok pomarańczowy w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu. Gotować, mieszając od czasu do czasu, 5 do 6 minut lub aż mieszanina zostanie zmniejszona o połowę. Wymieszać z zimnym masłem do rozpuszczenia.
Wrzucić razem mieszaninę squasha, mieszaninę sorgo i 1 łyżkę. szałwia w misce.
Posypać solą i pieprzem do smaku.