Pieczony Dip czosnkowo - Asiago z domowymi krakersami
Pieczony Dip czosnkowo-Asiago z domowymi krakersami może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera około 12g białka, 16G tłuszczu i w sumie 410 kalorii. Ten wegetariański przepis lacto ovo serwuje 6 i kosztuje 80 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 37 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ser asiago, mąkę o wysokiej zawartości glutenu, jajko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest idealny do Super Bowl. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 15 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 54%. Ten wynik jest solidny. Użytkownicy, którzy polubili ten przepis, polubili również Pieczony Dip Czosnkowo - Asiago Z Krakersami Serowymi, Pieczona zupa czosnkowa z Asiago Crostini, oraz pieczone brokuły z asiago, czosnkiem i migdałami.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: wałek do makaronu
Do Dipu: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Umieść cebulki czosnku w piekarniku i piecz do miękkości po wyciśnięciu, około 30 minut; ostudź przez 10 minut.
Odetnij wierzchołki czosnku i wyciśnij pieczone goździki ze skóry.
Pieczony czosnek włożyć do robota kuchennego z serem i doprawić solą. Z uruchomioną maszyną mżawka w oliwie z oliwek. Skosztuj i upewnij się, że jest pyszny; w razie potrzeby ponownie dopraw.
Do krakersów: w małej misce połącz Asiago i cayenne.
Przeprowadź ciasto Calzone przez wałek do makaronu, regulując ustawienie rozcieńczalnik, aż ciasto stanie się bardzo cienkie, o grubości około 1/8 cala. Podczas procesu lekko posyp ciasto mąką, jeśli ciasto jest lepkie.
Posmaruj ciasto płynem do mycia jajek i obficie posyp mieszanką Asiago-cayenne. Za pomocą koła do pizzy pokrój ciasto w poprzek na Trójkąty.
Umieść Trójkąty ciasta na blasze i piecz do jasnobrązowego, 10 do 12 minut.
Przed wyjęciem pozostaw do ostygnięcia na tacy przez 3 do 4 minut.
Jedz od razu lub przechowuj w hermetycznym pojemniku.
W małej misce wymieszaj drożdże i cukier i wymieszaj z ciepłą wodą.
Odstaw na 15 minut; kiedy woda wygląda na pienistą i pachnie bardzo drożdżowo, jest gotowa.
W misce miksera stojącego wyposażonego w zaczep do ciasta dodaj mąkę i sól.
Wlej mieszankę drożdżowo-wodną i oliwę z oliwek.
Wymieszaj, aby połączyć na średniej prędkości. Gdy uformuje się kulka ciasta, Kontynuuj ugniatanie, aż ciasto będzie ciasne i wcale nie lepkie, 5 do 6 minut.
Lekko naoliwić miskę, włożyć ciasto do miski i przykryć ściereczką lub folią.
Umieść miskę w ciepłym miejscu, aby rosła, aż podwoi się, około 1 godziny. Uderz ciasto i pozwól mu wyrosnąć po raz ostatni przez 30 do 40 minut przed użyciem.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti naprawdę dobrze komponuje się z winem musującym i musującym różem. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Ruffino Prosecco wykonane z ekologicznych winogron z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
![Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron]()
Ruffino Prosecco z ekologicznych winogron
Bukiet jest pachnący i pęka nutami owocowymi. Ma czyste aromaty jabłek, gruszek i cytrusów, którym towarzyszą nuty glicynii. Ostry, czysty i delikatny z drobnymi bąbelkami na podniebieniu. Intensywne smaki jabłka i brzoskwini prowadzą do przyjemnego wykończenia z utrzymującymi się nutami owocowymi i kwiatowymi.