Pieczony Czosnek
Pieczony czosnek to jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i wegański przepis z 1 porcją. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 68 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka tymianku, czosnek, Wino i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 47%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Pieczenie czosnku w 3 prostych krokach + pieczony czosnek Vinaigrette, Pieczony czosnek Dip ze szpinakiem i karczochem z czosnkowymi chipsami Pita, oraz Serowy smażony Polenta z patelnią pieczona balsamiczna brukselka + pieczony czosnek olej szałwiowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 F. odetnij czubek główki czosnku ostrym nożem, aby odsłonić goździki.
Umieścić czosnek na placu folii aluminiowej.
Posypać winem, tymiankiem, solą i pieprzem. Fold folia do uszczelnienia.
Umieść w pieczarce czosnkowej lub zawiń całkowicie w folię i piecz 45 minut. Rozpakować i ostudzić. Wycisnąć miękkie ząbki czosnku ze skórek.
Rozłóż na kromkach chrupiącego chleba.