Pieczony Cytrynowy Vinaigrette
Pieczony cytrynowy Vinaigrette może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 133 kalorie. Ten przepis służy 4 i kosztuje 45 centów za porcję. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Mieszanka miodu, sól koszerna, cytryny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 26%, to danie nie jest takie wspaniałe. Spróbuj Pieczone warzywa z winegretem, Pieczony kurczak vinaigrette, oraz Szparagi Z Winegretem Meyer Lemon I Konserwowaną Cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać piekarnik do 400 F. połowę cytryny w poprzek i usunąć nasiona.
Umieść cytryny w szklanym naczyniu do pieczenia i skropić oliwą z oliwek. Obrócić ścięte strony w dół i piec do miękkości i lekko złoty, 25 do 45 minut, w zależności od wielkości; ostudzić. Wyciśnij sok i miąższ do małej miseczki.
Dodać sok z naczynia do pieczenia wraz z miodem i solą.
Ubijając stale, powoli dodaj oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia.
Skropić winegret nad krewetkami lub warzywami.