Pieczone ziemniaki z ziołami
Pieczone ziemniaki z ziołami mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 277 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 100 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 55 fanów. Mieszanka czosnku, ziemniaki o czerwonej skórce, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, całe 30, i wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 99%, co jest świetne. Spróbuj Pieczone ziemniaki z ziołami, Ziemniaki z kremowym kozim serem i drobnymi ziołami, oraz Garlicky pieczone ziemniaki z ziołami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Włóż ziemniaki do dużej miski. W małej misce ubijamy razem zioła, czosnek i olej, aż do wymieszania, a następnie zalewamy ziemniaki.
Posypać obficie solą i pieprzem i wrzucić do herbu.
Przenieś ziemniaki do ciężkiego dużego naczynia do pieczenia, rozstaw je równomiernie.
Pieczemy ziemniaki, aż będą miękkie i złociste, obracając je od czasu do czasu szczypcami, około 1 godziny.
Przenieść pieczone ziemniaki na ozdobny talerz i skropić oliwą z oliwek z pierwszego tłoczenia i herbes de Provence, w razie potrzeby.
Podawać na gorąco lub na ciepło.