Pieczone Ziemniaki Z Szafranem Aioli
Need a bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i wegetariańskie przystawki? Pieczone ziemniaki z szafran Aioli może być ogromny przepis, aby spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 47 g tłuszczu, oraz w sumie 684 kalorie. Ten przepis służy 6. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 6 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ziemniaków granat, czosnek, sól koszerna, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szafran Aioli, Pomarańcza-Szafran Aïoli, oraz Smażone Ostrygi Z Szafranem Aioli dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. nakłuj każdy pochrzyn widelcem w kilka miejsc i ułóż na blasze do pieczenia.
Piec do miękkości, około 45 minut.
W międzyczasie rozgrzać oliwę z oliwek, olej z pestek winogron, całe ząbki czosnku i szafran w małym rondlu na średnim ogniu, aż czosnek będzie miękki, około 15 minut.
Wyjmij z ognia i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Ugotowany czosnek wyjąć łyżką szczelinową i przełożyć na deskę do krojenia (zaparować olej). Używając płaskiej strony noża szefa kuchni, rozgnieść czosnek ze szczyptą soli, aż będzie gładki; odstawić.
W średniej żaroodpornej misce umieścić żółtka, sok z cytryny, 1 łyżkę wody i 1/2 łyżeczki soli. Przynieś kilka centymetrów wody do nagiego gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu, a następnie wyłącz ciepło. Ustawić miskę z żółtkami na rondlu (nie pozwól miski dotknąć wody); ubijać tylko do momentu, aż mieszanina jaj lekko zgęstnieje, 30 sekund do 1 minuty, a następnie wyjąć miskę z rondla. Używając miksera ręcznego lub trzepaczki, stopniowo ubijaj w oleju z szafranu w powolnym, stałym strumieniu, aż aioli będzie gęsty i kremowy. (Jeśli robi się zbyt gęsty, ubij 1 do 2 łyżeczek wody.)
Wymieszać w puree gotowanego czosnku, startego świeżego czosnku i 1/4 łyżeczki soli. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Wyjąć ziemniaki z piekarnika i lekko ostudzić. Rozłóż i wypchnij wnętrze widelcem. Cienkie aioli z wodą, w razie potrzeby, i łyżka na ziemniaki.
Posypać natką pietruszki.