Pieczone ziemniaki tandoori faszerowane ricottą

Pieczone ziemniaki tandoori faszerowane ricottą
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj pieczonych ziemniaków tandoori nadziewanych ricottą. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i lacto ovo przepis wegetariański ma 281 kalorii, 13g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 99 centów za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 15 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz dymkę, grecki jogurt, garam masalan i kminek w proszku i kilka innych składników na rękę, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 88%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone Faszerowane Ziemniaki (Ziemniaki Tandoori), Ziemniaki Faszerowane Brokułami Tandoori, oraz Ziemniaki Faszerowane Ricottą.

Instrukcje

1
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Pokrój zaokrąglone końce ziemniaków, a następnie użyj obieraczki do jabłek i małego noża, aby wydrążyć ziemniaki, pozostawiając 1-2 cm krawędź dookoła.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Kwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo PosiekanaKwadraty Każdy) Biała Cukrowa Powłoka, Grubo Posiekana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ObieraczkaObieraczka
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
3
Wymieszać składniki pasty i składników do napełniania, przyprawy obu mieszanin mam tendencję do over-season obu mieszanin jak ziemniak wchłonie część soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Napełnij ziemniaki mieszaniną ricotty, a następnie pokryj pastą. Posadź ziemniaki w naczyniu żaroodpornym, łyżka pozostałej pasty na wierzchu, a następnie gotuj przez 50 minut - 1 godz., aż ziemniak będzie miękki po przekłuciu końcówką noża.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej1-1/2 Szklanki Pieczonej Słodkiej Czerwonej Papryki, Odsączonej I Drobno Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Podawać grubo pokrojone z sałatką z pomidora, cebuli i kolendry.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia36
Magazyn