Pieczone ziemniaki po włosku

Włoskie pieczone ziemniaki to przepis śródziemnomorski, który jest przeznaczony dla 8 osób. Jedna porcja zawiera 115 kalorii , 2 g białka i 4 g tłuszczu . Za 35 centów za porcję przepis ten pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobry wybór, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, bezmleczną, wegetariańską laktoowową i Whole 30. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Tylko kilka osób przygotowało ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Sprawdza się dobrze jako dodatek. Mieszanka oregano, oliwy z oliwek, soli i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje całkiem dobrą ocenę Spoonacular wynoszącą 56% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, sprawdź również podobne przepisy: Pieczone faszerowane ziemniaki (ziemniaki tandoori) , Pieczone gruszki i słodkie ziemniaki w syropie klonowym i Pieczone na patelni młode ziemniaki ze świeżymi ziołami .
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużej misce.
Skropić olejem i wymieszać, aby równomiernie pokryć powierzchnię.
Wymieszaj czosnek, pietruszkę, bazylię, oregano, sól i pieprz; posyp ziemniaki i wymieszaj, aby równomiernie je pokryć.
Przełożyć do nieposmarowanej formy do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Piec bez przykrycia w temperaturze 425° przez 30 minut. Mieszać; piec jeszcze 10-15 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą miękkie i złocistobrązowe.