Pieczone warzywa z Gremolatą
Przepis pieczone warzywa z Gremolata mogą być wykonane w około 1 godzinę i 5 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 6G białka, 9g tłuszczu i w sumie 275 kalorii. Za 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 9. Wystarczy mieszanka pieprzu, soli, orzechów włoskich i garści innych składników, aby ten przepis był tak smaczny. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Działa dobrze jako niedrogi dodatek. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowy i pierwotny dieta. Przynosi ci smak domu. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 78%. Pieczone Warzywa Z Pekan Gremolata, Pieczone Warzywa Z Pekan Gremolata, oraz Pieczony plamiak i rozdrobnione warzywa z Gremolatą migdałową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Umieść ziemniaki, pasternak i szalotkę na wysmarowanej tłuszczem płytkiej brytfannie.
Skrop 4 łyżkami oleju; posyp solą i pieprzem.
Piec w temperaturze 425° przez 45-50 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Skrop sokiem z cytryny i pozostałym olejem.
W przypadku gremolaty umieść orzechy włoskie w robocie kuchennym; przykryj i przetwarzaj, aż będą grubo zmielone.
Przełóż do małej miski; dodać ser, pietruszkę, skórkę z cytryny i sok, olej, czosnek i gałkę muszkatołową.