Pieczone warzywa ratatouille
Nigdy nie można mieć zbyt wielu przepisów śródziemnomorskich, więc wypróbuj Ratatouille z Pieczonych Warzyw. Jedna porcja tego dania zawiera około 6 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 333 kalorie . Za 99 centów za porcję otrzymujesz przystawkę dla 4 osób. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Ten przepis z Allrecipes wymaga liści oregano, oliwy z oliwek, sosu veggie smart chunky & savory oraz grzybów. Ten przepis podoba się 89 smakoszom i kucharzom. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 54% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Roasted Ratatouille Gratin , Baked Ratatouille i Creamy Ratatouille Over Penne .
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 200°C.
Bakłażana, cukinię i pieczarki ułóż na blasze do pieczenia z rantem.
Dodaj oliwę z oliwek i wymieszaj.
Piecz przez 25 minut lub do momentu, aż warzywa lekko się zrumienią, od czasu do czasu mieszając.
Wyjmij blachę do pieczenia z piekarnika.
Polać warzywa sosem i wymieszać.
Piecz przez kolejne 5 minut.