Pieczone w piekarniku Chile Relleno z sosem Chipotle Asado

Pieczone w piekarniku Chile Relleno z sosem Chipotle Asado
Pieczone w piecu Chile relleno z sosem Chipotle Asado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 1375 kalorii, 26g białka, oraz 105 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 6,47 zł / porcja, ten przepis okładki 50% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Udaj się do sklepu i odebrać masło, quinoa, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Chile Relleno Relleno Omlet, Bakłażan i Manchego wypełnione Chile Relleno z sosem Paprykowo-balsamicznym, oraz Pieczone W Piekarniku Słodkie Ziemniaki Z Chudym Sosem Jogurtowym Chipotle dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby Chile Relleno: Rozgrzej piekarnik do "broil" i upiec chiles, aż skóra czernieje, upewniając się, aby włączyć często.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
2
Wyjmij chiles z piekarnika i umieść w misce ze stali nierdzewnej. Obierz zewnętrzną skórę, uważając, aby nie rozerwać ciała chile. Za pomocą ostrego noża do parkowania wykonaj długą szczelinę na długości każdego chile, a następnie delikatnie usuń i wyrzuć wszystkie nasiona. Odstaw chiles na bok, podczas gdy robisz nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
3
Rozgrzać olej w rondlu 4 quart na średnim ogniu i podsmażyć cebulę, aż będzie przezroczysty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
4
Dodaj quinoa i tosty przez 3 do 5 minut, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
5
Dodaj sól, pieprz, i wody na pokrycie około 2 cali nad quinoa. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, odkryte, aż woda zostanie wchłonięta i quinoa jest przetargu. Obrócić na blasze do pieczenia i pozostawić do ostygnięcia. Na czystej patelni pieczarki podsmażamy na maśle na dużym ogniu. Lekko doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem i pozostawić do ostygnięcia. W misce połącz schłodzoną komosę ryżową i grzyby z serem asadero, jajkami, liśćmi tymianku, solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Stuff każdy z chiles z mieszanką napełniania, aż będą bardzo pełne, a następnie odstawić podczas zrobić sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmPokroić W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane4 Pełnoziarniste Duże Pity O średnicy Około 8 Cali, Podgrzane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
6
Aby sos Asado: Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Ćwiartować pomidory, a następnie umieścić w misce ze stali nierdzewnej i połączyć z cebulą, czosnkiem, olejem, solą, pieprzem i tymiankiem. Obróć na blasze do pieczenia i piecz w nagrzanym piekarniku około 15 do 20 minut lub aż pomidory i cebula zaczną się czarny.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M'sCukierki W Czekoladzie, Takie Jak M&M's
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Wyjąć z piekarnika i przetworzyć mieszaninę w robocie kuchennym, pracując partiami, jeśli to konieczne. W rondlu 4-ćwiartkowym połącz przetworzoną mieszankę cebulowo-pomidorową z Chipotle i ciężką śmietaną i podgrzewaj na średnim ogniu przez około 10 minut. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i utrzymuj SOS ciepły, aż będziesz gotowy do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
9
Służyć: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
10
Umieść nadziewane chiles do piekarnika i pieczenia przez 20 minut lub do ogrzania przez. Chochla tyle ciepłego sosu asado na 4 talerze do tworzenia dużych basenów, a następnie umieścić 1 chile relleno na każdym talerzu i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki

Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz

Chili w menu? Spróbuj sparować z Cava, Grenache i Shiraz. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Możesz spróbować Juve Y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava. Recenzenci bardzo to lubią z 4.6 z 5 gwiazdek i cena około 18 dolarów za butelkę.
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia60
Magazyn