Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki

Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki
Pieczone przyprawione piersi kaczki to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pierś z kaczki, goździki, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Pieczone Piersi Kaczki Z Krewnymi Pomarańczami, Pieczone piersi z kaczki z portykiem, oraz Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zdobądź skórną stronę piersi kaczki w diamentowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2
Na suchej patelni, toast jagody jałowca na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą błyszczące, o 1 1/2 protokół, uważając, aby ich nie spalić. Natychmiast przenieś jagody jałowca do moździerza lub młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Dodaj gałkę muszkatołową, cynamon, imbir, goździki, pieprz i 1/2 łyżeczki soli do moździerza i zmiel na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Przenieś przyprawy do małej miseczki i wymieszaj z Armagnac i musztardą, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArmagnacArmagnac
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
5
Natrzyj pastę przyprawową na połówki piersi kaczki. Umieścić piersi kaczki w szklanym lub ceramicznym naczyniu, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Wyjąć piersi kaczki z lodówki co najmniej 30 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
7
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Ustaw ciężką patelnię średnią na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do bardzo gorącego. Ustaw piersi kaczki na patelni, skórkę w dół, i gotować, aż skóra jest rumiane i tłuszcz zaczyna się topić, o 3 protokół. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, jeśli skóra zbyt szybko się brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Wyjmij patelnię z ognia i przenieść piersi na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
10
Odcedzić tłuszcz i ostrożnie wytrzeć patelnię papierowymi ręcznikami. Powrót piersi kaczki na patelni, strona mięsa w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
11
Przenieść kaczkę do małego naczynia do pieczenia i zachować ciepło w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
12
Dodaj czerwone Wino i ocet na patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich rumianych bitów z dna patelni. Gotować sos do zmniejszenia do 3 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
13
Zdjąć z ognia i zawirować w maśle. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do DekoracjiPapryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
14
Pokrój piersi kaczki po przekątnej i wachluj je na rozgrzanych talerzach lub rozgrzanym talerzu. Polać kaczkę sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn