Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki

Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki
Pieczone przyprawione piersi kaczki to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pierś z kaczki, goździki, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Pieczone Piersi Kaczki Z Krewnymi Pomarańczami, Pieczone piersi z kaczki z portykiem, oraz Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zdobądź skórną stronę piersi kaczki w diamentowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2
Na suchej patelni, toast jagody jałowca na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą błyszczące, o 1 1/2 protokół, uważając, aby ich nie spalić. Natychmiast przenieś jagody jałowca do moździerza lub młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Dodaj gałkę muszkatołową, cynamon, imbir, goździki, pieprz i 1/2 łyżeczki soli do moździerza i zmiel na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papier RyżowyPapier Ryżowy
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Całe Migdały, Ze Skórką I PrażoneCałe Migdały, Ze Skórką I Prażone
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie1 Tubka Gotowego Ciasta Na Pizzę Kupionego W Sklepie
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Przenieś przyprawy do małej miseczki i wymieszaj z Armagnac i musztardą, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArmagnacArmagnac
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
5
Natrzyj pastę przyprawową na połówki piersi kaczki. Umieścić piersi kaczki w szklanym lub ceramicznym naczyniu, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
6
Wyjąć piersi kaczki z lodówki co najmniej 30 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
7
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Ustaw ciężką patelnię średnią na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do bardzo gorącego. Ustaw piersi kaczki na patelni, skórkę w dół, i gotować, aż skóra jest rumiane i tłuszcz zaczyna się topić, o 3 protokół. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, jeśli skóra zbyt szybko się brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wyjmij patelnię z ognia i przenieść piersi na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
10
Odcedzić tłuszcz i ostrożnie wytrzeć patelnię papierowymi ręcznikami. Powrót piersi kaczki na patelni, strona mięsa w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
11
Przenieść kaczkę do małego naczynia do pieczenia i zachować ciepło w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Dodaj czerwone Wino i ocet na patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich rumianych bitów z dna patelni. Gotować sos do zmniejszenia do 3 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sproszkowane Nasiona LubczykuSproszkowane Nasiona Lubczyku
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
13
Zdjąć z ognia i zawirować w maśle. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
14
Pokrój piersi kaczki po przekątnej i wachluj je na rozgrzanych talerzach lub rozgrzanym talerzu. Polać kaczkę sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn