Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki

Pieczone Przyprawione Piersi Kaczki
Pieczone przyprawione piersi kaczki to bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 34g białka, oraz 15 g tłuszczu. Na 5,47 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz pierś z kaczki, goździki, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Przynosi je Wam Jedzenie i wino. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Pieczone Piersi Kaczki Z Krewnymi Pomarańczami, Pieczone piersi z kaczki z portykiem, oraz Pieczone piersi kaczki z polewą Malinowo-miodową są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Zdobądź skórną stronę piersi kaczki w diamentowy wzór.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
2
Na suchej patelni, toast jagody jałowca na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będą błyszczące, o 1 1/2 protokół, uważając, aby ich nie spalić. Natychmiast przenieś jagody jałowca do moździerza lub młynka do przypraw i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jagody JałowcaJagody Jałowca
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Dodaj gałkę muszkatołową, cynamon, imbir, goździki, pieprz i 1/2 łyżeczki soli do moździerza i zmiel na drobny proszek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
4
Przenieś przyprawy do małej miseczki i wymieszaj z Armagnac i musztardą, aby uzyskać pastę.
Składniki, których będziesz potrzebować
ArmagnacArmagnac
8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto8 Cienkich Plastrów Szynki Virginia Lub Prosciutto
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
5
Natrzyj pastę przyprawową na połówki piersi kaczki. Umieścić piersi kaczki w szklanym lub ceramicznym naczyniu, przykryć folią i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Pasta PrzyprawowaPasta Przyprawowa
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
6
Wyjąć piersi kaczki z lodówki co najmniej 30 minut przed gotowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
7
Rozgrzej piekarnik do 32
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Ustaw ciężką patelnię średnią na umiarkowanie wysokim ogniu, aż do bardzo gorącego. Ustaw piersi kaczki na patelni, skórkę w dół, i gotować, aż skóra jest rumiane i tłuszcz zaczyna się topić, o 3 protokół. Dostosuj ciepło w razie potrzeby, jeśli skóra zbyt szybko się brązowieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
9
Wyjmij patelnię z ognia i przenieść piersi na talerz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
10
Odcedzić tłuszcz i ostrożnie wytrzeć patelnię papierowymi ręcznikami. Powrót piersi kaczki na patelni, strona mięsa w dół, i gotować na umiarkowanie wysokim ogniu przez 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Woda, Aby UmożliwićWoda, Aby Umożliwić
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®Bulion Z Kurczaka W Proszku Goya®
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
11
Przenieść kaczkę do małego naczynia do pieczenia i zachować ciepło w piekarniku podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cała KaczkaCała Kaczka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
12
Dodaj czerwone Wino i ocet na patelni i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, mieszając drewnianą łyżką do uwolnienia wszystkich rumianych bitów z dna patelni. Gotować sos do zmniejszenia do 3 łyżki.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością5 Funtów Krótkich żeberek Z Kością
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich1 Szklanka Grubo Zmielonych Orzechów Włoskich
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
13
Zdjąć z ognia i zawirować w maśle. SOS doprawiamy solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
14
Pokrój piersi kaczki po przekątnej i wachluj je na rozgrzanych talerzach lub rozgrzanym talerzu. Polać kaczkę sosem i podawać natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierś Z KaczkiPierś Z Kaczki
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Cała KaczkaCała Kaczka
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia19
Magazyn