Pieczone Poussins z Czteropalczastym pyłem i sosem czosnkowym

5
4
3
2
1
Pieczone Poussins z Czteropalczastym pyłem i sosem czosnkowym

Pieczone Poussins z Czteropalczastym pyłem i sosem czosnkowym

Pieczone Poussins z czterech przypraw pył i sos czosnkowy może być tylko przystawka szukasz. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sok pomarańczowy, masło, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti, Pieczone Poussins z farszem Zielono-pszennym, oraz Przyprawy pieczone owoce w sosie miodowo-pomarańczowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na małej patelni, toast sezam, kminek, nigella i żółte nasiona gorczycy na małym ogniu, aż pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Gorczycy żółtejNasiona Gorczycy żółtej
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Przenieść nasiona do moździerza i ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i zmiel do grubego proszku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
4
Rozgrzej piekarnik do 30
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
Czosnek włożyć do szklanego naczynia do pieczenia, pokroić boki w górę. Nakrapiać główki 1 1/2 łyżki masła i doprawić solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią i piec około 1 godziny, lub aż czosnek będzie bardzo miękki. Odstawić 4 najładniejsze połówki czosnku. Wycisnąć resztę goździków do grubego Sitka ustawionego nad miską i nacisnąć czosnek za pomocą szpatułki.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Czerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy CzęściCzerwona Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
6
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
7
Poussins umieścić w płytkiej patelni do pieczenia, piersi w górę. Poussins natrzeć pozostałymi 3 łyżkami masła i doprawić solą i pieprzem. Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1 godzinę, lub do złotego koloru; baste od czasu do czasu. Pod koniec gotowania przechyl ptaki, aby soki wpadły na patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
8
Poussins przełożyć na rozgrzany talerz. Soki z patelni zeskrobujemy na mały rondel i odtłuszczamy tłuszcz. Ustawić patelnię na 2 palnikach na umiarkowanym ogniu. Kiedy patelnia zaczyna palić, dodać sok pomarańczowy i soki patelni i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki od dołu. Przecedzić sos do małego rondla i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Przecier czosnkowy wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół4 Plasterki Sera Muenster, Przekrojone Na Pół
2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki2 Do 3 łyżek Posiekanej Natki Pietruszki
Kotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko RozbiteKotlety Wieprzowe, Rozdrobnione I Cienko Rozbite
4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek4 łyżki Oleju Chili Lub Zwykłej Oliwy Z Oliwek
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
9
Ustaw ptaki na rozgrzanych talerzach i obficie posyp pyłem przyprawowym.
10
Udekoruj każdy talerz zarezerwowaną połówką pieczonego czosnku i podawaj. Podaj sos czosnkowy przy stole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu DelikatesowegoCienkie Plasterki Pikli Koperkowej Typu Delikatesowego
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
11
Podawać z: gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryż JaśminowyRyż Jaśminowy
12
Nuty: małe czarne nasiona Nigelli, które mają lekko onionowy smak, są dostępne w specjalistycznych sklepach i indyjskich sklepach spożywczych.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia5
Magazyn
Ta strona korzysta z plików cookie
Używamy plików cookie do personalizowania treści i reklam, obsługi mediów społecznościowych oraz analizowania ruchu. Udostępniamy również informacje na temat korzystania z naszej witryny naszym partnerom: mediom społecznościowym, firmom reklamowym oraz świadczącym usługi analityczne, którzy mogą informacje te łączyć z innymi, przekazanymi przez Ciebie lub z informacjami uzyskanymi w wyniku korzystania z ich usług. Korzystając z naszej witryny, wyrażasz zgodę na pliki cookie.
Ok