Pieczone Poussins z Czteropalczastym pyłem i sosem czosnkowym
Pieczone Poussins z czterech przypraw pył i sos czosnkowy może być tylko przystawka szukasz. Na 78 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 173 kalorie, 2G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 4. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz sok pomarańczowy, masło, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 19%, co jest raczej złe. Spróbuj Pieczone Poussins z sosem granatowym i ziemniaczanym Rösti, Pieczone Poussins z farszem Zielono-pszennym, oraz Przyprawy pieczone owoce w sosie miodowo-pomarańczowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na małej patelni, toast sezam, kminek, nigella i żółte nasiona gorczycy na małym ogniu, aż pachnące.
Przenieść nasiona do moździerza i ostudzić.
Dodaj 1/2 łyżeczki soli i zmiel do grubego proszku.
Czosnek włożyć do szklanego naczynia do pieczenia, pokroić boki w górę. Nakrapiać główki 1 1/2 łyżki masła i doprawić solą i pieprzem. Przykryć szczelnie folią i piec około 1 godziny, lub aż czosnek będzie bardzo miękki. Odstawić 4 najładniejsze połówki czosnku. Wycisnąć resztę goździków do grubego Sitka ustawionego nad miską i nacisnąć czosnek za pomocą szpatułki.
Zwiększ temperaturę piekarnika do 40
Poussins umieścić w płytkiej patelni do pieczenia, piersi w górę. Poussins natrzeć pozostałymi 3 łyżkami masła i doprawić solą i pieprzem. Piec w górnej trzeciej części piekarnika przez 1 godzinę, lub do złotego koloru; baste od czasu do czasu. Pod koniec gotowania przechyl ptaki, aby soki wpadły na patelnię.
Poussins przełożyć na rozgrzany talerz. Soki z patelni zeskrobujemy na mały rondel i odtłuszczamy tłuszcz. Ustawić patelnię na 2 palnikach na umiarkowanym ogniu. Kiedy patelnia zaczyna palić, dodać sok pomarańczowy i soki patelni i gotować na wolnym ogniu, skrobanie się rumiane kawałki od dołu. Przecedzić sos do małego rondla i gotować na wolnym ogniu przez 1 minutę. Przecier czosnkowy wymieszać i doprawić solą i pieprzem.
Ustaw ptaki na rozgrzanych talerzach i obficie posyp pyłem przyprawowym.
Udekoruj każdy talerz zarezerwowaną połówką pieczonego czosnku i podawaj. Podaj sos czosnkowy przy stole.
Podawać z: gotowanym na parze ryżem jaśminowym.
Nuty: małe czarne nasiona Nigelli, które mają lekko onionowy smak, są dostępne w specjalistycznych sklepach i indyjskich sklepach spożywczych.