Pieczone ostrygi z boczkiem i porem
Ten przepis służy 10 i kosztuje 71 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 228 kalorii, 5G białka, oraz 19g tłuszczu. Jeśli masz mąkę uniwersalną, wino, liść laurowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Pieczony kurczak z porem, boczkiem i musztardą, Kremowe ostrygi i pory na grzankach, oraz BBQ boczek & parmezan ostrygi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na małej patelni na średnim ogniu.
Dodać mąkę; ubijać 2 minuty.
Powoli dodawać śmietanę i ubijać, aż mieszanina lekko zgęstnieje.
Podsmażyć boczek na dużej patelni na średnim ogniu, aż ostry, o 6 protokół.
Przełożyć boczek na ręczniki papierowe, aby osuszyć. Wyrzucić wszystkie, ale 2 łyżki kapieli z patelni.
Dodaj pory, seler, liść laurowy, i cayenne na patelni i smażyć na średnim ogniu, aż warzywa będą miękkie, o 12 protokół.
Dodać wino i gotować do wchłonięcia, o 15 sekund.
Dodać mieszaninę śmietany i doprowadzić do duszenia. Mieszaj, aż por lekko zgęstnieje, około 3 minut. Wymieszać z boczkiem i serem. Obficie doprawić solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko schłodzić. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Umieść 1 ostrygę na każdej z 20 muszli ostryg lub umieść 2 ostrygi w każdej z 10 małych ramekinów. Ostrygi w każdej skorupce z 2 łyżkami mieszanki porów lub ostrygi w ramekinach z 1/4 szklanki mieszanki porów.
Umieść na obramowanej blasze do pieczenia. (Może być wykonany 4 godziny wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Rozgrzej piekarnik do 260°. podziel bułkę tartą między muszle lub ramekiny.
Piec, aż pęcherzyki mieszaniny pora i okruchy są złote, o 8 protokół.