Pieczone małże z masłem ziołowym
Pieczone małże z masłem ziołowym wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 1,05 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 46 g tłuszczu, oraz w sumie 509 kalorii. Mieszanka soli, żółtka, pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Lokalne małże z masłem ziołowym, Grillowane małże z masłem ziołowym, oraz Grillowane małże Manila z cytrynowym masłem ziołowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Beat masło z dużą prędkością z mikserem elektrycznym, aż puszyste.
Dodaj okruchy krakersów, żółtko jajka i czosnek, ubijając do wymieszania. Wymieszać natkę pietruszki i 5 kolejnych składników.
Umieść mieszaninę masła na papierze woskowym i zwiń w dziennik o średnicy 1 1/2 cala. Wyluzuj, aż się uspokoisz.
Otworzyć małże i wyrzucić górną skorupę. Poluzuj mięso z dolnej skorupy i opłucz w zimnej wodzie.
Pokroić masło w plastry o grubości 1/8 cala i umieścić 1 plaster na każdym małżu.
Broil 5 cali od ciepła 5 minut lub aż złoty kolor.
Uwaga: pozostałe masło można owinąć i przechowywać w zamrażarce lub lodówce. Ze względu na ryzyko wystąpienia salmonelli w surowym żółtku, masło musi być gotowane w podgrzewanej recepturze, a nie używane jako pasta na zimno.
Polecane wino: Chardonnay, Muscadet, Riesling
Chardonnay, Muscadet i Riesling są doskonałym wyborem dla małży. Maślany chardonnay jest świetny do przegrzebków, krewetek, krabów i homarów, podczas gdy muscadet jest klasycznym wyborem dla małży, ostryg i małży. Jeśli masz trochę przyprawy w skorupiakach, półwytrawny riesling może zrównoważyć ciepło. Jedno wino, którego możesz spróbować to Hanna Chardonnay. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 16 dolarów.
Hanna Chardonnay
Z kolorem genialnego miodu i złotej słomy, to wino przynosi aromaty grillowanej brzoskwini, ciasta gruszkowego, karmelu,babki, ananasa. Na podniebieniu świeże jabłko pokrojone w plasterki ze skórką z ciasta, karmelem, ciastem gruszkowym, grillowaną brzoskwinią, tostem i bananem.