Pieczone letnie warzywa i ciecierzyca

Pieczone letnie warzywa i ciecierzyca to danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 556 kalorii. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 39% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. 1059 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, bakłażan, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżeczką wynik 100%, to danie jest doskonałe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Warstwowe pieczone letnie warzywa, Curry Warzywa I Ciecierzyca, oraz Curry ciecierzyca i warzywa.
Instrukcje
Piekarnik do 220C / 200C wentylator / Gaz
Wrzucić wszystkie warzywa do dużej puszki do pieczenia i wymieszać z nasionami kolendry, większą ilością oliwy z oliwek oraz solą i pieprzem.
Rozłóż wszystko na jedną warstwę, a następnie piecz przez 45 minut, rzucając raz lub dwa razy, aż warzywa zostaną upieczone i brązowe na brzegach.
Puszkę ułożyć na małym ogniu, dodać pomidory i ciecierzycę. Doprowadzić do duszenia i delikatnie wymieszać. Doprawić do smaku, skropić oliwą z oliwek, a następnie rozsypać kolendrę.
Podawać z puszki lub stos do naczynia do serwowania. Jedz z kawałkami chleba.