Pieczone kury z czerwoną kapustą-kompot jabłkowy

Pieczone kury z czerwoną kapustą-kompot jabłkowy
Pieczone kury z czerwoną kapustą - kompot jabłkowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 705 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.59 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz kury kornwalijskie, ocet balsamiczny, sok jabłkowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Kompot z kapusty i jabłek, Jabłko Pieczone Kury Kornwalijskie / Improv, oraz Polędwiczki wieprzowe pieczone z kompot jabłkowo-Boczkowy i dyni Polenta dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Usunąć i wyrzucić podroby i szyje od kur. Kury opłukać zimną wodą; osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Usuń skórę; przyciąć nadmiar tłuszczu. Kury podziel na pół wzdłuż.
4
Kury posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Rozgrzać olej w dużym piecu holenderskim na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec HolenderskiPiec Holenderski
6
Dodać kury; gotować 3 protokół z każdej strony lub aż rumiane.
7
Zdjąć z ognia.
8
Kury szczotki z miodem. Tuck rozmaryn gałązki pod nogi kurze.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
MiódMiód
9
Piec w temperaturze 350 przez 25 minut lub do momentu, aż soki będą jasne.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usuń kury z patelni; utrzymuj ciepło.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
11
Umieść patelnię na dużym ogniu. Wymieszać w occie, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
OcetOcet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodaj bulion i sok. Doprowadzić do wrzenia; gotować, aż zmniejszy się do 1/2 szklanki (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
SokSok
13
Zdjąć z ognia. Wymieszać z szalotką, margaryną i mielonym rozmarynem. Łyżka 2 łyżki sosu na każdym z 4 talerzy; wierzch z 1 szklanką czerwonej kapusty-kompot jabłkowy i 1 pół kury.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kapusta CzerwonaKapusta Czerwona
MargarynaMargaryna
RozmarynRozmaryn
SzalotkaSzalotka
SOSSOS
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
14
W razie potrzeby udekoruj chrupiącymi chipsami jabłkowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chipsy AppleChipsy Apple
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn