Pieczone Kury Po Korniszońsku
Pieczone kury kornwalijskie to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny danie główne. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 78g białka, 68 g tłuszczu, oraz w sumie 963 kalorie. Na 3,34 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 56 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz seler, paprykę, przyprawę do drobiu i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Pieczone Kury Po Korniszońsku, Ziołowe Pieczone Kury Kornwalijskie, oraz Kury Z Dziczyzny Pieczonej W Ziołach.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
W małej misce wymieszaj sól, pieprz cytrynowy, suszoną bazylię i przyprawę do drobiu. Natrzeć oliwę z oliwek na całej kury i doprawić każdą mieszaniną soli.
Kury umieścić na blasze do pieczenia z dużą ilością miejsca między nimi. Może być konieczne użycie 2 patelni. Luźno napełnić ubytki każdej kury zieloną papryką, selerem naciowym i cebulą. Piecz kury w rozgrzanym piekarniku przez około 1 godzinę lub do momentu, gdy termometr natychmiastowy włożony w najgrubszą część uda zarejestruje 165 stopni F i soki będą czyste.
Kury wyjąć z piekarnika, luźno przykryć folią i odstawić na 10 minut przed wyrzeźbieniem lub podaniem.